ua en ru

Трамп готовий зустрітися з лідером Північної Кореї

Трамп готовий зустрітися з лідером Північної Кореї Фото: США і КНДР (колаж РБК-Україна)

Трамп готовий провести переговори з лідером КНДР, щоб уникнути загострення конфлікту навколо Корейського півострова

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп заявив, що готовий провести переговори з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином, щоб уникнути загострення конфлікту навколо Корейського півострова. Про це президент США заявив в інтерв'ю американському телешоу Full Measure.

"Я готовий сісти для переговорів, з ким тільки вважати необхідним. Я не думаю, що це ознака сили або слабкості. Я думаю, що сідати за стіл переговорів з людьми - це не так уже й погано. Тому я, безумовно, готовий це зробити (зустрітися з Кім Чен Ином, - ред.). Але подивимося, як воно буде. Поки рано говорити про це ", - сказав Трамп.

Нагадаємо, Трамп 3 листопада вирушив у 11-денне турне по країнам Азії на тлі загострення відносин з КНДР через її ядерну і ракетну програми.

Трамп 3 листопада зупинився на Гаваях, після чого відправився в Японію. Туди він Крім того, в турне американського президента також будуть Південна Корея, Китай, В'єтнам і Філіппіни.

Передбачається, що головною темою зустрічей Трампа в цих країнах стане ситуація навколо Північної Кореї. Повідомляється, що у В'єтнамі Трамп 10-11 вересня візьме участь у форумі Азіатсько-тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС). Трамп на Філіппінах візьме участь у зустрічі лідерів країн Південно-Східної Азії (АСЕАН).