ua en ru

Трамп на Генасамблеї ООН закликав країни світу ізолювати Іран

Трамп на Генасамблеї ООН закликав країни світу ізолювати Іран Фото: Дональд Трамп (flickr.com/helsinki2018)

Також Трамп анонсував нові санкції щодо Ірану

Президент США Дональд Трамп закликав країни світу ізолювати режим Ірану. Про це Трамп заявив у ході виступу на Генеральній асамблеї ООН.

"США почали компанію економічного тиску для того, щоб протистояти режиму в тих засобах, які необхідні для того, щоб він міг просувати свою "порочну" порядку денного. Минулого місяця ми почали реалізовувати знову ті жорсткі ядерні санкції, які були зняті після укладення угоди. 5 листопада будуть введені додаткові санкції і за ними послідують нові. Ми працюємо з країнами, що імпортують нафту з Ірану для того, щоб вони в значній мірі скоротили обсяги своїх закупівель", - заявив Трамп.

За його словами, США не можуть дозволити Ірану розташовувати найнебезпечнішим у світі зброєю.

"Ми не можемо дозволити основному спонсору тероризму в світі розташовувати найнебезпечнішим у світі зброєю, ми не можемо дозволити режимові, який загрожує смертю Америці і руйнуванням Ізраїлю володіти засобами доставки ядерних боєголовок... Ми просимо всі нації ізолювати режим Ірану до тих пір, поки буде продовжуватися його агресія", - закликав Трамп.

Нагадаємо, сьогодні Трамп заявив, що не збирається проводити зустріч з президентом Ірану Хасаном Рухани. Трамп разом з тим не виключив можливість такої зустрічі в майбутньому.

Крім того, РБК-Україна повідомляло, що іранський верховний лідер аятолла Алі Хаменеї звинуватив Сполучені Штати Ізраїль у причетності до нападу на військовому параді, в ході якого загинули більше двох десятків людей. Хаменеї заявив, що країни повинні чекати руйнівної реакції Ірану.