ua en ru

Трамп на G20 вимагав від лідера Китаю тиснути на Північну Корею

Трамп на G20 вимагав від лідера Китаю тиснути на Північну Корею Фото: Дональд Трамп на G20 (kremlin.ru)

Глава США назвав ядерну та ракетну програми Північної Кореї "істотною проблемою"

Президент США Дональд Трамп заявив голові Китаю Сі Цзіньпіну про необхідність робити активніші кроки з вирішення північнокорейської проблеми. Лідери двох країн провели зустріч на полях саміту G20 у Гамбурзі 8 липня 2017 року, передає DW.

Зазначено, що Трамп назвав ядерну та ракетну програми Північної Кореї "істотною проблемою" і наголосив, що з нею "щось має бути зроблено".

Своєю чергою Сі Цзіньпін у відповідь наголосив, що позиція Пекіна не змінилася: проблему навколо ядерної програми Північної Кореї можна розв'язати лише шляхом переговорів.

Ще перед самітом Великої двадцятки Трамп розкритикував Китай за торгівлю з КНДР, висловивши сумніви стосовно того, що Пекін підтримує позицію Вашингтона стосовно стримування ядерної загрози з боку режиму Кім Чен Ина.

Нагадаємо, 4 липня 2017 року Північна Корея провела нове ракетне випробування. На заході КНДР запустили балістичну ракету, яка пролетіла близько 930 кілометрів у напрямку Японського моря. США у відповідь пригрозили можливими військовими діями. 22 червня глава США Трамп продовжив на рік санкції щодо Пхеньяну.