ua en ru

Трамп: європейські союзники США повинні докладати більше зусиль по Україні

Трамп: європейські союзники США повинні докладати більше зусиль по Україні Фото: кандидат в президенти Сполучених Штатів від республіканців Дональд Трамп

Дональд Трамп вважає, що все "тягнуть на собі" Сполучені Штати

Кандидат в президенти Сполучених Штатів Америки від республіканців Дональд Трамп сумнівається в доцільності участі США в НАТО і вважає, що європейські союзники країни "нічого не роблять" по ситуації в Україні. Про це він повідомив на зустрічі з редакційною колегією газети Washington Post.

"Україна - країна, яка зачіпає нас куди менше, ніж інших членів НАТО, але саме ми тягнемо на собі. Вони не роблять нічого. Чому це не Німеччина відповідає за Україну від НАТО? Чому сусіди України цим не займаються? Чому ми завжди повинні бути тими, хто веде до потенційної третьої світової війни з Росією?" - сказав Трамп.

Зі слів кандидата в президенти, США більше не можуть дозволити собі великі витрати на НАТО і повинні зменшити свій внесок у цю організацію.

"НАТО коштує нам цілого статку", - сказав він.

Також Трамп вважає неадекватними величезні військові вкладення США у країни Азії.

"Південна Корея - багата, могутня промислова держава, але нам не відшкодували по справедливості за все те, що ми робили. Ми постійно відправляємо туди свої кораблі, літаки, влаштовуємо військові навчання, а отримуємо лише крихти від того, скільки це все коштує", - зазначив кандидат у президенти США.

При цьому Трамп заявив, що в разі обрання на пост президента наполягатиме на сильному альянсі США з Ізраїлем.

Нагадаємо, минулого тижня мільярдер Дональд Трамп виграв первинні вибори Республіканської партії ще в трьох штатах - Іллінойсі, Північній Кароліні та Флориді. Такого ж результату домоглася на праймеріз Демократичної партії Хілларі Клінтон.