ua en ru

Трамп допускає можливість відставки міністра оборони США

Трамп допускає можливість відставки міністра оборони США Фото: Дональд Трамп (flickr.com/thejointstaff)

Голова Пентагона Джеймс Меттіс може піти у відставку

Американський президент Дональд Трамп не виключає можливість відставки міністра оборони Сполучених Штатів Америки (США). Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на телеканал CBS.

Президент США Дональд Трамп заявив, що голова Пентагона Джеймс Меттіс може виявитися наступним, хто піде із адміністрації Білого дому. Трамп зазначив, що в його команді є "деякі люди", якими він "не задоволений".

Крім того, американський президент розповів, що в нього дуже добрі стосунки з міністром оборони.

"Ми зустрілись з ним два дні тому. У мене з ним дуже гарні стосунки. Може бути, що це буде він (наступним, хто піде у відставку - ред.). Я думаю, що він в деякій мірі демократ, якщо ви хочете знати правду", - зазначив Трамп.

Зазначається, що на пряме питання про можливу відставку Меттіса Трамп відповів: "Ну, я не знаю. Він мені цього не казав".

Зазначається, що у вересні 2018 року New York Times писала, що президент США не задоволений міністром оборони і "втомився від невигідних порівнянь з ним, як з більш зрілим чоловіком". Відставка Меттіса обговорювалася на фоні чуток про те, що Трамп збирається оновити свою адміністрацію перед виборами в листопаді.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп розглядає кандидатуру посла США в Канаді Келлі Крафт на посаду постійного представника США при ООН. Разом з тим, Трамп розглядає інших кандидатів на цей пост, включаючи колишнього сенатора від Техасу Кей Бейлі Хатчисон, яка зараз є постпредом США при НАТО.