ua en ru

Трамп розповів Лаврову, що звільнив "божевільного" Комі через "великий тиск", - NYT

Трамп розповів Лаврову, що звільнив "божевільного" Комі через "великий тиск", - NYT Фото: Дональд Трамп розповів Сергію Лаврову, чому звільнив главу ФБР

Президент США нібито зазнавав серйозного тиску ФБР через звинувачення у зв'язках із Росією

Президент США Дональд Трамп під час зустрічі з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим, яка відбулася 10 травня в Білому домі, пояснив, за що звільнив главу ФБР Джеймса Комі, і назвав його "божевільним". Про це свідчать цитати з документа з викладенням зустрічі, які повідомив неназваний чиновник, передає The New York Times.

Зі слів джерел видання, Трамп повідомив Лаврову, що звільнив главу ФБР Джеймса Комі через "великий тиск", під яким опинився через звинувачення у зв'язках із Росією.

Джерело газети стверджує, що при цьому він говорив про Комі в грубих виразах.

"Я щойно звільнив главу ФБР. Він просто божевільний, точно чокнутий", - нібито сказав Трамп.

За інформацією газети, президент США також запевнив Лаврова, що тепер він більше не є фігурантом розслідування.

"Я опинився під великим тиском через Росію, тепер з цим покінчено", - нібито повідомив Трамп.

У виданні вважають, що розмова на зустрічі 10 травня - на наступний день після того, як Трамп звільнив Комі, - підтверджує, що президент звільнив його насамперед через розслідування ФБР можливої змови між його штабом і Росією.

Також газета повідомила, що прес-секретар Білого дому Шон Спайсер, не спростував зміст документа.

У своїй заяві він сказав, що Комі чинив невиправданий тиск на здатність президента здійснювати дипломатичні відносини з Росією з таких питань, як Сирія, Україна й "Ісламська держава".

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп заявив, що сенатор від демократів Джо Ліберман є одним із головних претендентів на посаду директора Федерального бюро розслідувань.