ua en ru

Toyota представить автомобіль з автопілотом

Компанії Toyota і Lexus 7 січня наступного року представлять свої розробки в галузі систем автономного керування автомобілями. Презентація технології пройде в рамках прес-конференції перед відкриттям виставки електроніки Consumer Electronics Show в Лас-Вегасі.

За словами представників «Тойоти», вже побудований тестовий автомобіль, оснащений системою автопілота. Його завданням стане випробування технології та можливостей її роботи в парі з іншими системами безпеки. Більш детальної інформації про нову розробку поки немає.

Крім машини-робота, японський виробник також розповість про напрацювання в області систем комунікації автомобілів один з одним і з навколишньою інфраструктурою. Раніше повідомлялося, що «Тойота» вже приступила до випробування спілкуються машин. Тести проходять на спеціальному полігоні площею 3,5 гектара в японській префектурі Сицуока.

В «Тойоті» вважають, що подібні технології допоможуть знизити кількість аварій, які відбуваються через неуважність водіїв. Зокрема, коли сидить за кермом проїхав на червоне світло або переглянув машину в сліпій зоні.

Випробування спілкуються машин в умовах реального трафіку почнуться в 2014 році.

Крім Toyota, над системою комунікації автомобілів один з одним працюють General Motors і Ford, тоді як BMW, Cadillac, Volkswagen і Volvo розробляють для своїх моделей автопілоти.