ua en ru

Товарообіг між Україною і Туркменістаном у 2014 р. може збільшитись до 1,5 млрд дол

Товарообіг між Україною і Туркменістаном у 2014 р. може збільшитись до 1,5 млрд дол. Про це сьогодні під час українсько-туркменського бізнес-форуму в Торгово-промисловій палаті України повідомив голова української частини українсько-туркменської ділової ради Олександр Мельник, передає кореспондент РБК-Україна.

"За оцінками спеціалістів Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, товарообіг між Україною у Турменістаном в тому, числі при сприянні створеного і працюючого торгового дому, питання створення якого зараз вирішується, може в же найближчим часом збільшитись до 1,5 млрд дол. вже в 2014 р. На сьогоднішній день товарооборот складає трохи більше 1 млрд дол.", - розповів Мельник.

Він додав, що підписання меморандуму про створення спільного торгового дому може відбутися вже 26 листопада.

"Одна з важливих тем нашого форуму - це створення українсько-туркменського торгового дому в Україні і туркменсько-українського торгового дому в Туркменістані, над чим активно працює Торгово-промислова палата. На сьогоднішній день сформований базовий текст меморандуму, в якому відображені всі необхідні права, обов'язки, умови, преференції, пільги і ті поточні питання, які могли б бути корисними для безпосереднього створення торгового дому, формування статуту з усіма практичними діями. Цей меморандум на сьогоднішній день дипломатичними каналами між Україною і Туркменістаном активно обговорюється, його можливість підписання. Ми передбачаємо, що це відбудеться 26 листопада поточного року в рамках засідання голів торгово-промислових палат держав СНД. На цей захід Україну запросили головувати в цій дуже поважній організації в СНД", - розповів Мельник.