ua en ru

Товарообіг між Україною та Росією у 2012 р. планується на рівні минулого року – 55 млрд дол., - Янукович

Товарообіг між Україною та Росією у 2012 р. планується на рівні минулого року - 55 млрд дол. Про це заявив Президент України Віктор Янукович на зустрічі з Президентом РФ Володимиром Путіним, передає прес-служба Президента України.

Президенти України та Росії високо оцінюють розвиток відносин двох країн у торговельно-економічній сфері.

Янукович нагадав, що торік товарообіг між двома державами сягнув "досить високого" показника - понад 55 млрд дол. Він зазначив, що у першому кварталі цього року старт вийшов дещо гірший, однак сьогодні сторони практично входять у той режим обсягів торгівлі, який планували. "Сподіваюсь, що ми як мінімум повторимо - якщо не перевершимо - минулорічний досить серйозний результат", - сказав Янукович.

У свою чергу Президент Росії зазначив, що сьогодні Україна посідає п'яте місце серед торговельно-економічних партнерів РФ. "Я повністю поділяю вашу оцінку, пов'язану з позитивними тенденціями у торговельно-економічній сфері", - сказав Путін, звертаючись до свого українського колеги. Президент Росії підкреслив, що російська сторона також докладатиме усіх зусиль, щоб "невеликий збій" у першому кварталі 2012 був ліквідований якнайшвидше. "Я абсолютно переконаний, що ми й у 2012 році досягнемо результатів не гірших, ніж торік", - зазначив Путін.

Зазначимо, Янукович і Путін планують обговорити базування російського військового флоту в Криму.