ua en ru

Товарообіг між Україною та Китаєм у 2012 р. сягне 10 млрд дол., - Голова КНР Ху Цзіньтао

Товарообіг між Китаєм та Україною в 2012 р. має досягнути 10 млрд дол. Таке завдання озвучив Голова Китайської Народної Республики Ху Цзіньтао сьогодні, 14 квітня, під час зустрічі з прем‘єр-міністром України Миколою Азаровим, який перебуває з офіційним візитом у КНР, повідомляє прес-служба уряду.

За оцінками китайської сторони, наразі товарообіг між Китаєм та Україною становить 7,7 млрд долл.
Прем‘єр-міністр України М.Азаров наголосив, що Україна приділяє особливу увагу розвитку партнерських зв'язків з Китайською Народною Республікою. За словами Глави Уряду України, на сьогодні найбільш актуальною є співпраця в космічній, авіаційній галузях, воєнно-технічному комплексі, а також в сфері інформаційних технологій.

Сторони також відзначили значне зростання товарообігу між країнами упродовж 2010 р., коли приріст становив 36 відсотків.
Наразі Україна та Китай готуються до підписання договору про стратегічне партнерство, зокрема щодо реалізації крупних проектів.

Також під час зустрічі Голова КНР Ху Цзіньтао підтвердив прем‘єр-міністрові України Миколі Азарову свою готовність здійснити візит в Україну.

Нагадаємо, товарообіг між Україною та Китаєм 2010 р. склав лише 6 млрд дол.