ua en ru

Азаров розраховує на збільшення товарообігу між Україною та Францією

Прем'єр-міністр України Микола Азаров вважає, що в України і Франції є всі можливості збільшити двосторонній товарообіг. Про це він заявив під час зустрічі з сенаторами Верхньої палати французького парламенту, передає прес-служба Кабміну.

"Франція та Україна - дві великі європейські країни. Між тим потенціал нашого двостороннього співробітництва, який за минулий рік склав біля 2,5 млрд дол., далеко не відповідає нашому потенціалу. У нас є всі можливості для його збільшення", - зазначив Азаров.

Він додав, що новий імпульс торговельно-економічного співробітництва надасть проведення сьомого засідання Міжурядової комісії, яке відбудеться в грудні поточного року.

У свою чергу голова групи дружби "Україна-Франція" Ерве Море підкреслив, що французькі сенатори велику увагу приділяють поліпшенню торговельно-економічних відносин з Україною: "Торгово-економічні відносини між нашими країнами мають дуже важливе значення для нас, і ми намагаємося їх розвивати".

У той же час Морі відзначив, що французький Сенат підтримує підписання угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі між Україною та ЄС на листопадовому саміті у Вільнюсі: "Ми одноголосно в Сенаті і Національної асамблеї Франції підтримуємо, незважаючи на наші політичні пристрасті, перспективу підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС".

Море також додав, що група дружби буде робити все для розвитку політичних, економічних і культурних зв'язків між двома країнами.