ua en ru

Товарообіг між Україною і ЄС в 2011 р. виріс на 36% - до 44 млрд дол, - Калєтнік

Товарообіг між Україною і ЄС в 2011 р. виріс на 36% - до 44 млрд дол. Такі дані оприлюднив голова Державної митної служби України Ігор Калєтнік під час засідання круглого столу, присвяченого поліпшенню інвестиційного та ділового клімату в Україні.
Засідання відбулося у Федерації роботодавців України за участі першого віце-прем`єр-міністра України Валерія Хорошковського та під головуванням керівника Ради Федерації роботодавців Дмитра Фірташа. У роботі круглого столу взяли участь керівники дипломатичних місій Бельгії, Франції, Швейцарії, Швеції, Великої Британії, Італії, Німеччини, Польщі.
Дмитро Фірташ запропонував створити Раду міжнародного ділового співробітництва, мета якої - збільшити обсяг інвестицій в українську економіку. Щоб виробити конкретні рішення з поліпшення інвестиційного клімату, за одним столом збиратимуться українські роботодавці, представники уряду України, інших держав та іноземні компанії.
Перший віце-прем`єр-міністр Валерій Хорошковський зазначив, що основною метою своєї роботи він бачить євроінтеграцію України, створення сприятливого бізнес-середовища, зокрема - умов, які б сприяли припливу інвестицій в вітчизняну економіку.

Говорячи про значення ЄС як економічного партнера України та необхідність взаємодії митниці та бізнесу, Голова Держмитслужби Ігор Калєтнік відзначив, що зустріч у такому форматі є надзвичайно важливою. "Вона дає можливість почути оцінку дій митниці у напрямку практичної реалізації реформ. І мені було приємно почути від представників дипмісій, що вони такі зміни відчули. Пріоритет митної служби – не збільшення податкового тиску на бізнес, а створення сприятливих умов. З цією метою митниця максимально спрощує умови ведення підприємницької діяльності та прискорює оформлення вантажів. Наша взаємодія з бізнесом та послами іноземних держав здійснюється у постійному діалозі", – зазначив він.

Нагадаємо, минулого тижня Голова Державної митної служби Ігор Калєтнік підписав меморандум про співпрацю з Головою Ради Федерації роботодавців Дмитром Фірташем.Під час цієї зустрічі Голова Федерації роботодавців заявив, що стан економіки напряму залежить від ефективної взаємодії бізнесу з митницею - однією з ключових структур, які впливають на бізнес-клімат.

Нагадаємо, 17 лютого Микола Азаров заявляв, що товарообіг України у 2011 р. склав 171 млрд дол.