ua en ru

Торгову суперечку, що виникла на українсько-російському кордоні, необхідно вирішувати з використанням правил СОТ, - Прасолов

Рішення торгової суперечки, яка виникла на українсько-російському кордоні (в рамках Договору про зону вільної торгівлі держав-учасниць СНД) необхідно вирішувати з використанням правил і норм СОТ. Про це заявив 6 вересня в ході виступу на годині уряду у Верховній Раді міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов.

"Стаття 19 Договору передбачає наступне. Якщо торгову суперечку сторонам не вдалося вирішити шляхом консультацій, далі є три шляхи: перший - Економічний суд СНД, другий - передача суперечки на розгляд комісії експертів, яка створюється за процедурою, передбаченою додатком 4 до договору, третій - якщо суперечка виникла між членами СОТ з питань, які в цьому договорі регулюються посиланнями на положення угод СОТ, то такі суперечки, насамперед, повинні вирішуватися в порядку, передбаченому відповідними угодами СОТ", - пояснив міністр економічного розвитку і торгівлі України.