ua en ru

Торговельні преференції Євросоюзу для України набирають чинності 1 жовтня

Торговельні преференції Євросоюзу для України набирають чинності 1 жовтня Фото: прапори Україна і ЄС (president.gov.ua)

Україна зможе безмитно експортувати більші обсяги пшениці, ячменю, вівса та інших культур

Торгові преференції Європейського союзу (ЄС) для України набирають чинності з 1 жовтня 2017 року. Про це зазначається у спільній заяві, оприлюдненій прес-службою Європейської комісії.

"У спільній заяві єврокомісара з питань торгівлі Сесілії Мальмстрем і торгового представника України - заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Наталії Микільської, сторони вітають вступ у силу 1 жовтня автономних торгових преференцій ЄС для України", - йдеться в повідомленні.

Згідно із заявою, це є важливою ознакою триваючої, значної економічної та політичної підтримки ЄС для українського народу, країни і її зусиль у реформуванні.

Наголошується, що Україна зможе безмитно експортувати в ЄС великі обсяги пшениці, кукурудзи, ячменю, вівса і ячмінних круп та гранул.

Це пропозиція створює можливості експорту без застосування митних зборів для великих обсягів перероблених помідорів, натурального меду і виноградних соків в ЄС.

Торгові преференції також будуть сприяти розвитку галузей промисловості, наприклад, нададуть переваги українським виробникам взуття, мінеральних добрив, алюмінієвих виробів і побутової електроніки.

"Додаткові лібералізація для ячменю, пшениці і кукурудзи почне застосовуватися з 1 січня 2018 року", - підсумували в заяві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Рада Європейського союзу, підтримав вступ тимчасових торгових преференцій для України.