ua en ru

Торги на ринку акцій РФ почалися на позитивній території

Торги на російському ринку акцій почалися сьогодні зростанням провідних фондових індексів. Станом на 9:10 за київським часу індекс ММВБ підріс на 0,26% - до 1410,66 пункту. Індекс РТС піднявся до відмітки 1377,67 пункту, що на 0,02% вище за рівень закриття попереднього торгового дня.

Торги на російському ринку акцій завершилися напередодні зниженням основних індексів: індекс ММВБ за підсумками торгової сесії просів на 1,51% - до 1407,02 пункту, індекс РТС - також на 1,51% - до 1377 пункту. Обсяг торгів склав майже 375 млрд руб. Торги на європейських фондових ринках 31 липня 2012 р. завершилися зниженням основних індексів. Причиною песимізму інвесторів стали слабкі показники звітності ряду найбільших європейських компаній, включаючи швейцарський банк UBA AG, британський нафтогазовий концерн BP PLC і деякі інші, а також неясні перспективи подальших дій Європейського центрального банку (ЄЦБ).

Фондові торги в США 31 липня 2012 р. завершилися пониженням провідних індексів напередодні рішення ФРС про рівень базової облікової ставки. Більшість аналітиків розчарували інвесторів прогнозами про те, що ФРС, швидше за все, відкладе оголошення третього раунду кількісного пом'якшення, в рамках якого планується скуповувати державні та іпотечні борги на суму 600 млрд дол., як мінімум до вересня.

Таким чином, ключовою подією сьогоднішнього дня стане завершення дводенного засідання ФРС, але підсумки оповістять лише після закриття торгів на російському ринку. Окрім засідання ФРС насиченості сесії додає і статистика по Європі і США. У першій половині сесії цікавими будуть дані по діловій активності в промисловості єврозони, а також розміщення німецьких бондів. У другій половині дня увага буде направлена на США, де вийде звіт по ринку праці від ADP.