ua en ru

Торги на російському ринку акцій завершилися зниженням провідних індексів

Торги на російському ринку акцій 21 квітня завершилися зниженням основних індексів.

Торги на російському ринку акцій 21 квітня завершилися зниженням основних індексів. Індекс ММВБ знизився на 0,85% - до позначки 1345,04 пункту. Індекс РТС до кінця торговельної сесії "полегшав" на 1,02% - до 1187,94 пункту. Обсяг торгів за підсумками дня був нижче звичайного і "не дотягнув" до 282 млрд руб. (7,85 млрд дол.).

Серед найбільш торгуються в "зеленій" зоні до кінця дня виявилися акції "Ютейр" (+1,69%), "Башнефть" (+1,43%). На невеликих обсягах торгів різко подорожчали папери "Верофарма" (+14,84%) і "Фармстандарта" 9+8,16%). У "червоній" зоні опинилися папери "Газпрому" (-0,91%), МТС (-1,12%), звичайні акції "Ощадбанку" (-1,52%).

Торги на російському ринку акцій 21 квітня 2014 р. почалися зниженням провідних фондових індексів. Станом на 09:20 за київським часом індекс ММВБ впав на 0,20% - до 1353,82 пункту. Індекс РТС знизився до позначки в 1195,80 пункту, що на 0,37% нижче рівня закриття попереднього торгового дня.

Як відзначають аналітики, різке зростання російських індексів у п'ятницю змінився корекцією, після того як зросли ризики невиконання домовленостей, досягнутих на чотиристоронньої зустрічі у форматі РФ, ЄС, США та України. У той же час женевські угоди можуть ознаменувати собою поворотну точку, після якої негативний вплив українських подій на ставлення інвесторів до Росії почне знижуватися. Це, а також початок сезону дивідендних відсічок може дати російському ринку заряд короткострокового оптимізму, особливо в дивідендних паперах, вважає він.

Трейдери вважають, що "дивідендне ралі" на російському фондовому ринку спостерігається, однак воно відзначається тільки в окремих акціях. Зараз дивідендний період дуже сильно розтягнутий у часі, тому загальноринкового позитивного настрою немає.
Крім того, аналітики підкреслюють, що сьогодні торги на російському ринку проходять не надто активно, оскільки у європейських інвесторів сьогодні великодній вихідний. Він очікує, що завтра може пройти виток зниження, який буде викликаний як приходом європейських інвесторів, які будуть тільки раді скоротити чергову частину позицій, але вже за більш привабливими цінами. Другий момент, який буде тиснути на ринок - зняття ейфорії від женевських угод, тому що ситуація на сході України залишається складною.