ua en ru

Торги на російському ринку акцій завершилися сильним зниженням провідних індексів

Торги на російському ринку акцій 6 серпня завершилися серйозним зниженням основних індексів. Індекс ММВБ впав на 1,71% - до позначки 1334,66 пункту. Індекс РТС до кінця торгової сесії втратив 2,56% - до 1160,86 пункту. Обсяг торгів за підсумками дня склав близько 440 млрд руб. (близько 12,1 млрд дол.).

Торги на російському ринку акцій 6 серпня завершилися серйозним зниженням основних індексів. Індекс ММВБ впав на 1,71% - до позначки 1334,66 пункту. Індекс РТС до кінця торгової сесії втратив 2,56% - до 1160,86 пункту. Обсяг торгів за підсумками дня склав близько 440 млрд руб. (близько 12,1 млрд дол.).

Активної торгівлі "блакитними фішками" в "зеленій" зоні не спостерігалося. У "червоній" зоні опинилися папери "Магніту" 9-1,37%), "Лукойлу" (-1,39%), "Газпрому" (-1,48%), "Норнікеля" (-1,79%), "Сбєрбанку" (-3,63%).

Торги на російському ринку акцій 6 серпня 2014р. і почалися падінням фондових індексів. Станом на 9:10 за київським часом індекс ММВБ знизився на 0,56% - до 1350,28 пункту. Індекс РТС опустився до позначки 1179,17 пункту, що на 1,02% нижче рівня закриття попереднього торгового дня.

Керівник аналітичного департаменту ІК "Golden Hills-Капітал АМ" Наталія Самойлова вказує, що день пройшов в "червоному" для більшості світових індексів, і російські не стали винятком. Фондові ринки всього світу охопило хвилювання, так як з самого ранку були підтвердження того, що не тільки російська економіка відчуває проблеми. Другий місяць скорочення промислових замовлень в Німеччині і скочування Італії в рецесії не могло пройти повз Європи. Російські бенчмарки могли потрапити під тиск та у зв'язку з чутками, що напруга на російсько-українському кордоні продовжує зростати.

Старший аналітик ІК "Велес Капітал" Айрат Халіков очікує збереження негативного настрою на російському ринку акцій: ситуація на сході України загострюється, при цьому ЄС і США не підтримують заклики Росії до України щодо зниження жертв серед мирного населення. Європейські та американські індекси акцій сьогодні торгуються в червоній зоні - негативний настрій домінує на західних ринках акцій. Судячи з заяви деяких європейських політиків, у ЄС значно посилилися побоювання того, що Росія спробує власними силами провести миротворчу операцію в Україні. Крім того, у південних кордонів Росії назріває нова проблема: тліючий вірмено-азербайджанський конфлікт за Нагірного Карабаху загрожує розгорітися з новою силою, що знову змусить Росію виступити у ролі миротворця в регіоні.

Аналітик УК "Райффайзен Капітал" Софія Кірсанова вважає, що причин для розпродажів стає все більше, а єдиним приводом для покупок у биків залишається лише привабливість цінових рівнів більшості активів. Оскільки дивідендні виплати за 2013 р. вже позаду, інвестори тепер вибирають акції тих компаній, які, на їхню думку, найменше постраждають від санкцій західних країн. Таким чином, під велике питання потрапляють банки і компанії сировинного сектора, а серед найбільш "безпечних" варіантів залишаються телекоми і роздрібні мережі.