ua en ru

Торги на російському ринку акцій завершилися зростанням провідних індексів

Торги на російському ринку акцій завершилися зростанням основних індексів. ММВБ піднявся на 2,2% - до позначки 1398,22 пункту. Індекс РТС підвищився до кінця торгової сесії на 1,84% - до 1347,09 пункту. Обсяг торгів за підсумками дня склав 400 млрд руб. (близько 12,2 млрд дол.).

Лідерами зростання до кінця торгового дня стали звичайні акції "Ростелекома" (+5,14%), "Газпрому" (+3,89%), папери "Мосенерго" (+3,68%), "КАМАЗ" (+3, 26%). Акції "Сбербанку" виросли в ціні на 3,2%, "Роснафти" - на 3,08%. У лідерах падіння значилися папери МРСК Центру та Приволжя (-3,25%), звичайні акції ГК "ПІК" (-3,14%) і "РАО ЕС Сходу" (-3,07%).

Сьогодні торги на російському ринку акцій почалися зростанням провідних фондових індексів. Станом на 10:10 за московським часом індекс ММВБ піднявся на 0,26% - до 1371,69 пункту. Індекс РТС виріс до 1326,43 пункту, що на 0,28% вище за рівень закриття попереднього торгового дня.

Аналітик ІК "Велес Капітал" Олександр Костюков відзначає, що одним з глобальних каталізаторів зростання російського ринку акцій сьогодні став позитивний новинний фон. У першу чергу, позитивним чинником послужили новини про збереження програми кількісного пом'якшення, яку проводить ФРС США. "Додали позитиву та звітності JPMorgan і Wells", - відзначає експерт.

Крім того, на думку аналітика, фактором зростання котирувань компаній у сфері енергетики виступає можлива покупка Леонардом Блаватником у "Інтер РАО" акцій Волзької ТГК і ТГК-6, підконтрольних КЕС-Холдингу. "Сума угоди може скласти трохи більше 23 млрд руб., які з високою ймовірністю підуть на інвестиційну програму. Ми оцінюємо потенціал зростання акцій "Інтер РАО" на 10-14%", - прогнозує аналітик.

На початку наступного тижня аналітик очікує корекції на фондових майданчиках. "Виходячи з того, що напередодні американські фондові індекси оновили свої максимуми, варто очікувати фіксації прибутку деякими інвесторами. До того ж варто звернути увагу на Португалію, прибутковість облігацій якої злетіла сьогодні на 1% на тлі нестабільності економічної ситуації в країні. Все це може вилитися в глобальну корекцію 15 липня", - вважає Костюков. За його словами, оприлюднення статистичних даних щодо ВВП Китаю також може принести негативні для ринку новини. "Тому варто очікувати повернення індексу ММВБ до рівня 1370 пунктів", - уклав експерт.