ua en ru

Торги на російському ринку акцій завершилися зростанням провідних індексів

Торги на російському ринку акцій 6 червня завершилися зростанням основних індексів. Індекс ММВБ підріс на 0,97% - до позначки 1484,94 пункту.

Торги на російському ринку акцій 6 червня завершилися зростанням основних індексів. Індекс ММВБ підріс на 0,97% - до позначки 1484,94 пункту. Індекс РТС до кінця торговельної сесії "потяжел" на 1,89% - до 1359,10 пункту. Обсяг торгів за підсумками дня склав 352 млрд руб.

Серед найбільш торгуються в "зеленій" зоні до кінця дня опинилися акції "Роснєфті" (+3,27%), Новатека (+2,70%), Сбербанку (+1,80%), "Норнікеля" (+1,35%), Газпрому (+0,85%). У "червоній" зоні завершили сесію папери банку ВТБ (-3,20%), АК "АЛРОСА" (-6,53%).

Торги на російському ринку акцій 6 червня 2014 р. почалися зростанням провідних фондових індексів. Станом на 10:10 мск індекс ММВБ збільшився на 0,24% - до 1474,24 пункту. Індекс РТС виріс до позначки в 1339,07 пункту, що на 0,39% вище рівня закриття попереднього торгового дня.

Російські фондові індекси в заключну частину торгової сесії змогли розвернутися і продемонструвати підйом, так як опубліковані в США дані по ринку праці підштовхнули гравців до покупок. Дані говорять про те, що стан економіки США продовжує поліпшуватися, тому в кінцевому підсумку Федеральному резерву доведеться згортати масштабну програму стимулювання економіки. Після публікації даних інтерес до ризику на ринках зріс, що спровокувало підйом фондових ринків, вказує експерт Forex4You Іван Ківін.

Керуючий активами Concern General Invest Владислав Метнєв очікує, що наступний тиждень пройде на російському ринку акцій в режимі консолідації в діапазоні 1440-1470 пунктів за індексом ММВБ. Він пояснив, що значущих подій, які можуть стати чинниками для впевненого росту з досягнутих рівнів, на наступному тижні немає. У теж час сильний рубль і фактор "дивідендного сезону" повинні визначити підтримку ринку поблизу рівня 1450 пунктів.

Головний аналітик управління досліджень і аналітики Промсвязьбанка Олег Кроків зазначає, що в першу торговельну тиждень червня російський фондовий ринок у цілому продовжив підйом, що почався ще на початку травня. На майбутньому тижні, як він сподівається, що позитивна тенденція збережеться. Однак експерт не виключає при цьому сплесків волатильності, які можуть бути викликані майбутніми політичними та економічними подіями.