ua en ru

Торги на російському ринку акцій завершилися різноспрямованим рухом провідних індексів

Торги на російському ринку акцій 10 вересня завершилися різноспрямованим рухом основних індексів. Індекс ММВБ додав 0,03% - до позначки 1468,55 пункту.

Торги на російському ринку акцій 10 вересня завершилися різноспрямованим рухом основних індексів. Індекс ММВБ додав 0,03% - до позначки 1468,55 пункту. Індекс РТС до кінця торговельної сесії "полегшав" на 0,61% - до 1239,09 пункту. Обсяг торгів за підсумками дня склав близько 450 млрд рублів (близько 12 млрд руб.).

Великих рухів "блакитних фішок" в "зеленій" зоні не спостерігалося. У "червоній" зоні опинилися папери "Сбєрбанку" (-0,93%).

Торги на російському ринку акцій 10 вересня 2014 р. почалися падінням фондових індексів. Станом на 9:10 за київським часом індекс ММВБ опустився на 0,46% - до 1461,34 пункту. Індекс РТС впав до позначки 1240,07 пункту, що на 0,53% нижче рівня закриття попереднього торгового дня.

Начальник відділу довірчого управління "Абсолют банку" Іван Фоменко відзначає, що російський ринок продовжує консолідуватися поблизу досягнутих рівнів. Індекс ММВБ торгувався в невеликому плюсі, індекс РТС знижувався у зв'язку з ослабленням рубля проти долара. Обсяги торгів були невисокими, більшість паперів не падає і не росте - з боку інвесторів не спостерігається інтересу ні на покупку, ні на продаж. Якщо брати до уваги очікування того, які санкції будуть прийняті ЄС проти Росії, то це могло б пояснити ситуацію. Однак, судячи з динаміки торгів на початку тижня, можна припустити, що цей фактор вже закладено в поточних котируваннях, і навряд чи матиме відчутний вплив на динаміку ринків вже після оголошення. Хоча, в моменті можуть бути помітні зміни, вважає Фоменко.

Старший аналітик ІГ "Норд-Капітал" Роман Ткачук підкреслює, що на початку тижня Євросоюз відклав ухвалення нових санкцій, але вони можуть бути прийняті вже в найближчі дні. "Якщо це відбудеться, ми побачимо новий виток зниження російських індексів", - упевнений він.

Динаміка російського ринку 11 вересня продовжить визначатися новинами щодо санкцій, прогнозує заступник начальника відділу аналізу ринку акцій ІК "Велес Капітал" Василь Танурков. Поки що відомо, що Ангела Меркель закликала оголосити список санкцій, домовленість про які була досягнута, але введення їх може бути відкладення в разі дотримання перемир'я на Україні. При це німецький канцлер заявила, що буде першою, хто запропонує скасувати санкції у разі виконання заявленого мирного плану з 12 пунктів. Судячи по всьому, якщо введення санкцій буде знову відкладено, це може дати привід для невеликого зростання на російському ринку.