ua en ru

Торги на російському ринку акцій завершилися різноспрямованим рухом провідних індексів

Торги на російському ринку акцій 4 серпня завершилися різноспрямованим рухом основних індексів. Індекс ММВБ піднявся на 0,30% - до позначки 1378,98 пункту. Індекс РТС до кінця торговельної сесії "полегшав" на 0,04% - до 1212,21 пункту.

Торги на російському ринку акцій 4 серпня завершилися різноспрямованим рухом основних індексів. Індекс ММВБ піднявся на 0,30% - до позначки 1378,98 пункту. Індекс РТС до кінця торговельної сесії "полегшав" на 0,04% - до 1212,21 пункту. Обсяг торгів за підсумками дня склав 346 млрд руб. (близько 9,67 млрд дол.).

Серед найбільш торгуються в "зеленій" зоні до кінця дня виявилися акції "Сургутнафтогазу" (+3,62%), ВТБ (+3,10%), "Сбєрбанку" (+0,53%). У "червоній" зоні завершили сесію, в тому числі, папери "Лукойлу" (-0,52%) і "Газпрому" (-1,52%).

Починалися торги на російському ринку акцій 4 серпня 2014р. зростанням фондових індексів. Станом на 9:10 за київським часом індекс ММВБ виріс на 0,70% - до 1384,50 пункту. Індекс РТС збільшився до позначки 1222,71 пункту, що на 0,82% вище рівня закриття попереднього торгового дня.

Індекс ММВБ після невдалої спроби піднятися вище 1380 пунктів досить швидко ретирувався назад. Здавалося б, ризики посилення санкцій щодо Росії вже закладено в котирування, однак (крім неясності перспектив і майбутнього російських компаній) відсутні і причини, за якими гравці змогли б відновити купівлю російських активів. Європейський фондовий ринок далекий від "тихої гавані", вказує аналітик "Російський капітал" Анастасія Соснова.

Фіксація прибутку на російському ринку акцій як і раніше зумовлена геополітичної невизначеністю. Крім цього, важким фоном є побоювання пов'язані з перспективою розвитку економік в умовах скорочення стимулів від ФРС. Також - дефолт в Аргентині, погіршення макроекономічних показників в Китаї, військовий конфлікт між Ізраїлем і Палестиною, - відзначає аналітик ІК "Велес Капітал" Юлія Фрумкіна. Вона очікує, що 5 серпня на відкритті вітчизняний ринок акцій не матиме єдиної динаміки і переважно відкриється в червоній зоні, але протягом дня не виключає технічного відскоку.

Індекс ММВБ ніяк не може визначитися з короткостроковим трендом і продовжує консолідуватися між відмітками 1360-1390 пунктів, відзначає експерт ФГ БКС Іван Копєйкін. За його оцінкою, драйверів для виходу з даного діапазону поки небагато, але більшість з них все-таки негативні.