ua en ru

Торги на російському ринку акцій завершилися просіданням провідних індексів

Торги на російському ринку акцій 15 липня завершилися просіданням основних індексів. Індекс ММВБ знизився на 0,52% - до позначки 1475,77 пункту. Індекс РТС до кінця торговельної сесії "полегшав" на 0,72% - до 1352,15 пункту.

Торги на російському ринку акцій 15 липня завершилися просіданням основних індексів. Індекс ММВБ знизився на 0,52% - до позначки 1475,77 пункту. Індекс РТС до кінця торговельної сесії "полегшав" на 0,72% - до 1352,15 пункту. Обсяг торгів за підсумками дня склав 2 трлн 230 млрд руб.

Серед найбільш торгуються в "зеленій" зоні до кінця дня виявилися, наприклад, акції "Норнікеля" (+0,51%). У "червоній" зоні завершили сесію папери " Газпрому " (-0,66%), "Магніту" (-1,51%), АФК "Система" (-2,55%), "префи" "Сургутнафтогазу" (-7,16%).

Торги на російському ринку акцій 15 липня 2014 р. почалися зниженням провідних фондових індексів. Станом на 10:10 мск індекс ММВБ знизився на 0,21% - до 1480,26 пункту. Індекс РТС впав до позначки 1356,94 пункту, що на 0,36% нижче рівня закриття попереднього торгового дня.

На динаміку торгів на європейських майданчиках чинила тиск публікація даних по індексу ZEW, які виявилися гірше очікувань. Ситуація змінилася після розкриття позитивної звітності JPMorgan - індекси практично повернулися до рівнів відкриття, але ввечері зниження котирувань відновилося. Російські індекси рухалися у фарватері європейських. Динаміка російського ринку 16 липня в чому буде задана реакцією американських індексів на виступ Джанет Йеллен, вважає заступник начальника управління аналізу ринку акцій ІК "Велес Капітал" Василь Танурков. ФРС залишається прихильна м'якої монетарної політики - виступ може надати підтримку фондовим майданчикам, пояснює він.

Як відзначає аналітик УК "Райффайзен Капітал" Софія Кірсанова, інвестори фіксують прибуток перед самітом ЄС, який стартує 16 липня. Їх занепокоєння цілком обгрунтоване, якщо взяти до уваги наполегливу роботу адміністрації президента США в переконанні європейських властей розширити список заходів проти Росії, яка ведеться вже не перший тиждень. Представники США відзначили, що, з підтримкою ЄС або без неї, вони налаштовані оголосити свій пакет заходів, спрямованих проти цілих секторів, в кінці тижня. Враховуючи, що влада Італії, Австрії, Словаччини, Греції та Франції раніше висловлювалися проти посилення заходів, а для затвердження переліку санкцій необхідно отримати одноголосне схвалення всіма країнами-учасниками ЄС, малоймовірно, що завтра пакет третього рівня буде узгоджено.

Як зазначає начальник аналітичного відділу УК "Капітал" Андрій Верхоланцев, торги на російському ринку як і раніше характеризуються підвищеною волатильністю. Цей тиждень буде насичений виходом важливих макроекономічних показників. Так, у Китаї вийдуть дані по динаміці ВВП за II квартал, а також блок даних за червень по інвестиціям, роздрібної торгівлі, промислового виробництва. У США в кінці тижня стане відомо попереднє значення індексу споживчої впевненості від університету Мічигану за липень. Крім того, продовжується публікація звітів американських корпорацій за II квартал, а російським нафтогазовому секторі відбудеться чергова серія дивідендних відсічок - реєстри закриють ЛУКОЙЛ", " Татнефть", "Сургутнефтегаз" і Газпром. Сукупність цих подій, а також розвиток ситуації на сході України визначать вектор руху російського ринку.