ua en ru

Торги на російському ринку акцій відкрилися падінням фондових індексів

Торги на російському ринку акцій 7 серпня 2014 р. почалися падінням фондових індексів. Станом на 9:10 за київським часом індекс ММВБ впав на 0,33% - до 1330,22 пункту. Індекс РТС знизився до позначки 1155,58 пункту, що на 0,45% нижче рівня закриття попереднього торгового дня.

Торги на російському ринку акцій 7 серпня 2014 р. почалися падінням фондових індексів. Станом на 9:10 за київським часом індекс ММВБ впав на 0,33% - до 1330,22 пункту. Індекс РТС знизився до позначки 1155,58 пункту, що на 0,45% нижче рівня закриття попереднього торгового дня.

Торги на російському ринку акцій 6 серпня завершилися серйозним зниженням основних індексів. Індекс ММВБ впав на 1,71% - до позначки 1334,66 пункту. Індекс РТС до кінця торгової сесії втратив 2,56% - до 1160,86 пункту. Обсяг торгів за підсумками дня склав близько 440 млрд руб.

Активної торгівлі "блакитними фішками" в "зеленій" зоні не спостерігалося. У "червоній" зоні опинилися папери "Магніту" (-1,37%), "Лукойлу" (-1,39%), "Газпрому" (-1,48%), "Норнікеля" (-1,79%), "Сбєрбанку" (-3,63%).

Як вважає головний аналітик управління досліджень і аналітики ВАТ "Промсвязьбанк" Олег Шагов, загальний фон для російського ринку на початку дня сьогодні складається змішаним. Ф'ючерси на індекси США змінюються мало. Азіатські ринки здебільшого показують слабку негативну динаміку. Ціни на нафту Brent опустилися до позначки в 104,7 дол. за барель.

У зв'язку з цим, старт російської торгової сесії він очікує сьогодні побачити з пониженням індексу ММВБ приблизно на 0,2%, і припускає, що в подальшому цей фондовий індикатор може продовжити зниження і опуститися нижче позначки 1330 пунктів.

Разом з тим, вважає аналітик, на поведінку фондового ринку РФ продовжить чинити вплив на розвиток ситуації на світових фінансових і сировинних ринках, корпоративні новини, а також виходять дані макроекономічної статистики. З числа останніх увагу сьогодні привернуть дані з промислового виробництва в Німеччині, торгового балансу Франції, числа заявок на допомогу з безробіття і споживчого кредитування в США. Банк Англії і Європейський Центробанк оголосять свої рішення щодо монетарної політики. Планують відзвітувати Rio Tinto, Deutsche Telekom, НЛМК і ряд інших компаній.

Аналітик ІГ "Норд-Капітал" Віталій Манжос оцінює зовнішній фон перед відкриттям російського ринку як невизначений або змішаний. Разом з тим, вечірній падіння ф'ючерсів на індекс РТС і на "блакитні фішки" створює передумови для помірно негативного старту торгів в Росії, вважає він.

Аналітик очікує відкриття ринку з помірним зниженням близько 0,3%, поблизу позначки 1330 п. за індексом ММВБ. Найближчими підтримкою стануть рівні 1320, 1310 п. В якості значущих опорів виступлять позначки 1350, 1360 п.

Ймовірно, в перші хвилини торгів локальний ринок відіграє вечірній падіння ф'ючерсів на індекс РТС. Швидше за все, вважає Манжос, індекс ММВБ оновить свій середньостроковий мінімум і знайде підтримку поблизу позначки 1330 п.

У другій половині дня учасники російських торгів будуть орієнтуватися на характер руху західних фондових індексів і ф'ючерсів на нафту. Деякий вплив на локальний ринок може надати публікація щотижневих даних про кількість первинних заявок на допомогу з безробіття в США.

Старший аналітик Альфа-банку Гельди Союнов очікує негативного початку торгів на російському ринку акцій. Новина про заборону ввезення продуктів з країн, які взяли санкції проти РФ, може чинити тиск на акції російських роздрібних мереж. У другій половині дня він очікує консолідації індексів. Цьому сприятимуть заяву президента США про ефективність прийнятих проти РФ санкцій.

У центрі уваги учасників торгів у четвер буде прес-конференція за участю Маріо Драгі, яка буде проведена за підсумками засідання ЄЦБ. Для російських інвесторів буде важлива звітність Ощадбанку за 7М за РСБО вважає Союнов.