ua en ru

Торги на російському ринку акцій почалися зниженням фондових індексів

Торги на російському ринку акцій 23 квітня 2014 р. почалися зниженням провідних фондових індексів.

Торги на російському ринку акцій 23 квітня 2014 р. почалися зниженням провідних фондових індексів. Станом на 09:10 за київським часом індекс ММВБ впав на 0,41% - до 1330,16 пункту. Індекс РТС знизився до позначки в 1174,71 пункту, що на 0,35% нижче рівня закриття попереднього торгового дня.

У попередній торговий день, 22 квітня, торги на російському ринку завершилися зниженням основних індексів. Індекс ММВБ знизився на 0,70% - до позначки 1335,62 пункту. Індекс РТС до кінця торговельної сесії "полегшав" на 0,77% - до 1178,81 пункту. Обсяг торгів за підсумками дня наблизився до 322 млрд руб.

Серед найбільш торгуються в "зеленій" зоні до кінця дня виявилися акції МТС (+1,05%), "префи" "Транснафти" (+0,65%), папери "Норнікеля" (+0,48%). У "червоній" зоні опинилися папери " Газпрому " (-0,74%), Лукойлу (-90,83%), Сбербанку (-1,70%).

Як відзначає старший аналітик "Альфа-Банку" Гельди Союнов, фондові індикатори країн АТР завершують сьогодні торгову сесію різнонаправлено. Китайські індекси знижуються після виходу попереднього індексу виробничої активності від HSBC, який в квітні склав 48,3 пункту. Рівень ділової активності збігся з очікуваннями ринку, проте з початку 2014 р. продовжує залишатися нижче критичного рівня 50 пунктів. Курс китайського юаня оновив річні мінімуми за останні 12 місяців. Додатковий тиск на індекси країн надає невизначена ситуація на сході України. Сьогодні ймовірно нейтральне початок торгів, вважає він. У першій половині дня увага інверторів буде прикута до новин від "Діксі", Московської біржі і "Башнефть". У ряді європейських країн будуть розкриті дані про виробничої активності.

Аналітик АКБ "Російський Капітал" Анастасія Соснова вважає, що індекс ММВБ, ймовірно, продовжить сьогодні плавний рух вниз в силу збереження високих геополітичних ризиків. Сьогодні очікується вихід квітневих даних щодо ділової активності в промисловості й секторі послуг в єврозоні і даних про кількість продажів нового житла в США в березні, які могли б зробити деякий вплив на настрої інвесторів в ході торгів, зазначила вона.

На думку провідного аналітика ІФ "Олма" Антона Старцева, зовнішній фон поки не дає підстав для помітних рухів на ринку. На характер торгів протягом дня може вплинути потік даних про ділової активності (в тому числі, індекси ділової активності в єврозоні в 11:00 за київським часом). Значення індексу ділової активності в промисловому секторі Китаю HSBC PMI Flash склало 48,3 пункту, що передбачає продовження "охолодження". Дані технічного аналізу поки що залишають в силі можливість відновлення підвищення по індексу РТС після деякого періоду корекції-консолідації. На валютному ринку поки не спостерігається підстави для сильних рухів, на початку торгів можливе продовження консолідації поблизу відмітки 35,7 по парі долар/рубль, вважає Старцев.