ua en ru

Торги на російському ринку акцій почалися підвищенням фондових індексів

Торги на російському ринку акцій 24 квітня 2014 р. почалися зниженням провідних фондових індексів

Торги на російському ринку акцій 24 квітня 2014 р. почалися зниженням провідних фондових індексів. Станом на 09:10 за київським часом індекс ММВБ виріс на 0,22% - до 1332,07 пункту. Індекс РТС виріс до позначки в 1175,54 пункту, що на 0,30%вище рівня закриття попереднього торгового дня.

У попередній торговий день, 23 квітня, торги на російському ринку акцій завершилися невеликим зниженням основних індексів. Індекс ММВБ знизився на 0,49% - до позначки 1329,11 пункту. Індекс РТС до кінця торговельної сесії "полегшав" на 0,58% - до 1171,99 пункту. Обсяг торгів за підсумками дня перевищив 330 млрд руб.

Серед найбільш торгуються в "зеленій" зоні до кінця дня виявилися акції Лукойлу (+0,36%) і "Татнєфті" (+0,19%). У "червоній" зоні опинилися папери " Газпрому " (-0,91%) і звичайні акції Ощадбанку (-0,97%).

Як вважає аналітик АКБ "Російський капітал" Анастасія Соснова, сьогоднішній день не принесе ринкам нічого нового. Напередодні європейські біржові індекси фінішували на червоній території. Несподівано впали на 14,5% березневі продажі нових будинків в США не залишили котируванням шансу на зростання. Російський індекс ММВБ, усе ще залежний від геополітичних факторів, закрився з втратою 0,5% на позначці 1329 пунктів. Сьогоднішній день не принесе ринкам нічого нового. Таким чином, у цей день котирування, ймовірно, продовжать рух в боковику. Інвестори можуть лише незначною мірою відреагувати на квітневий індекс ділового оптимізму Ifo в Німеччині, а в другій частині торгів - на динаміку замовлень на товари тривалого користування в США в березні і тижневі дані про кількість звернень за допомогою по безробіттю. Після нетривалого зльоту євро повернувся до $1,382 і поки не збирається рости, принаймні до виходу статистики, зазначає Соснова.

На думку аналітика "КИТ Фінанс Брокер" Олександра Ялыгина, сьогодні перед початком торгів у Москві склався нейтральний зовнішній фон. Виразної динаміки на глобальних ринках не спостерігається, очікується відкриття фондових індексів на нейтральній території.

Американські майданчики завершили торги на негативній території (-0,2% S&P 500). Ф'ючерси на S&P 500 підростають (+0,3%) на сильній корпоративній звітності компаній Apple і Facebook. Ф'ючерси на FTSE 100 також в "плюсі" (+0,3%). Азіатські індекси торгуються різноспрямовано (мінус 1% по Nikkei, плюс 0,1% по Hang Seng, плюс 0,2% по S&P/ASX 200). Зважаючи на відсутність сьогодні значущих подій драйверів зростання російського ринку немає. Домінуючим фактором, що визначає настрій російських інвесторів, залишається геополітика. Побоювання учасників торгів щодо українського конфлікту ще високі, загрози нових санкцій з боку США продовжують надходити. Новий блок санкцій щодо Росії може бути введений вже на цьому тижні. Залишається неясним питання, про які саме санкції йде мова. Раніше чиновники адміністрації Барака Обами заявляли про наміри застосувати санкції до окремих секторів російської економіки. Навіть якщо США підуть на введення нового блоку санкцій, російська економіка сильно не постраждає, вважає він.