ua en ru

Торги на російському ринку акцій почалися зниженням індексів

Торги на російському ринку акцій 7 липня 2014 р. почалися зниженням провідних фондових індексів. Станом на 09:10 за київським часом індекс ММВБ знизився на 0,20% - до 1486,48 пункту.

Торги на російському ринку акцій 7 липня 2014 р. почалися зниженням провідних фондових індексів. Станом на 09:10 за київським часом індекс ММВБ знизився на 0,20% - до 1486,48 пункту. Індекс РТС впав до позначки в 1353,76 пункту, що на 0,49% нижче рівня закриття попереднього торгового дня.

У попередній торговий день 4 липня торги завершилися значним зниженням основних індексів. Індекс ММВБ знизився на 1,65% - до позначки 1489,53 пункту. Індекс РТС до кінця торговельної сесії "полегшав" на 2,17% - до 1360,48 пункту. Обсяг торгів за підсумками дня склав 460 млрд руб.

Серед найбільш торгуються в "зеленій" зоні "блакитних фішок" до кінця дня виявилися акції "Русгідро" (+1,61%), "префи" "Транснафти" (+0,89%). У "червоній" зоні завершили сесію папери Лукойлу 9-1,29%), "Роснєфті" (-1,47%), Сбербанку (-1,57%), Газпрому (-2,08%), МТС (-7,86%).

Як вважає аналітик КИТ Фінанс Брокер Олександр Ялыгин, у понеділок перед початком торгів у Москві склався негативний зовнішній фон. Російські фондові індекси почнуть торги з пониженням в межах 0,3%. Ф'ючерсні контракти на S&P 500 (-0,1%) і FTSE 100 (-0,05%) знижуються. Основні азіатські індекси розфарбовані в червоні кольори (-0,1% за Nikkei, -0,2% за Hang Seng, -0,03% S&P/ASX 200, -0,5% за Kospi) на спекуляціях про те, що поліпшення ситуації на ринку праці може підстьобнути ФРС США до збільшення ставки федерального фондування раніше очікуваного терміну. Зміцнює свої позиції до основних валют американський долар. Ціни на нафту Brent після зниження політичної напруженості на Близькому Сході консолідуються біля позначки в $110 за барель. Значущих подій на глобальних ринках на сьогодні не намічається. На цьому тлі високої активності інвесторів на початку тижня не очікується.

Погляди російських інвесторів будуть спрямовані на український конфлікт, який останнім часом набирає обертів. Під завісу торгів у п'ятницю на новинах про початок військових навчань російського флоту в Чорному морі індекси ММВБ просів на 1,7%, до 1489 пунктів, РТС втратив 2,2%, опустившись до 1360 пунктів. Вчора тристороння контактна група Україна, Росія та ОБСЄ провела засідання в Києві. У ході зустрічі сторони обговорили ситуацію на сході України, а також варіанти і місце майбутніх консультацій з українського питання за участю зацікавлених сторін. Крім того, було заявлено про необхідність вжиття конкретних заходів щодо мирного врегулювання кризи на Україні. Контактна група вважає, що наступний раунд консультацій має бути проведений як можна швидше і невідкладно. Цілком ймовірно, що найближчим часом переговори будуть проведені, і конфлікт на Україні піде на спад.

Аналітики ІГ "Норд-Капітал вважають, що зовнішній фон перед відкриттям російського ринку можна оцінити як близький до нейтральному.Ожидается відкриття ринку з незначним підвищенням у діапазоні 1490-1495 п. за індексом ММВБ. Найближчими підтримкою залишаться рівні 1485, 1480 п. В якості значущих опорів виступлять позначки 1500, 1515 п. У першій половині дня не виключені спроби корекційного зростання в район 1500 п. Учасники локальних торгів можуть спробувати викупити п'ятничну спекулятивну просідання. Виходу значущою іноземній статистики сьогодні не очікується. У другій половині дня російські інвестори і спекулянти будуть звично орієнтуватися на характер руху західних індексів і ф'ючерсів на нафту.

На думку аналітика АКБ "Російський капітал" Анастасії Соснової, у понеділок європейські фондові індекси будуть тяжіти до руху в бічному тренді. При цьому гравці на фондових майданчиках можуть злегка відреагувати на вихід статистики по динаміці промислового виробництва в Німеччині в травні і липневий індекс довіри інвесторів Sentix в єврозоні. Для відновлення зростання російських біржових індексів причин також трохи,і, судячи з усього, російському індексу ММВБ в цей день не вдасться вибратися з діапазону 1450-1500 пунктів. Пара євро/долар топчеться на місці поблизу позначки 1.358. У той час як інвестори перебувають в очікуванні проведення в найближчі місяці обіцяного ЄЦБ кількісного пом'якшення, долар міцніє на очікуваннях більш швидкого, ніж прогнозувалося, підвищення ставок ФРС США.