ua en ru

Торги на фондовому ринку США 1 липня завершилися зростанням провідних індексів

Фондові торги в США 1 липня завершилися зростанням провідних індексів, основним приводом для чого стала публікація ряду макроекономічних даних, чиї вражаючі показники додали оптимізму інвесторам.

Незабаром після відкриття торгів Міністерство торгівлі США повідомило, що обсяг витрат на будівництво в США в травні 2013 р. виріс на 0,4% в порівнянні з переглянутим показником попереднього місяця. За підсумками місяця показник досяг максимального значення з вересня 2009 р. - 874,9 млрд дол. Інститут з управління поставками в той же час опублікував нові дані по сектору обробної промисловості. Так, згідно з його доповіддю, індекс ділової активності в обробній промисловості США (ISM index) за підсумками червня 2013 р. підвищився до 50,9 пункту порівняно з 49,0 пункту в травні. Це виявилося трохи вищим за очікування аналітиків, що прогнозували, що показник складе 50,5 пункту.

Ринкова капіталізація виробника онлайнигр Zynga зросла на 11% протягом торгового дня і на 3% після офіційного завершення сесії, після того як компанія повідомила, що один з її засновників і директор Марк Пінкус залишає займаний пост.

Котирування Open Table, компанії, що надає послуги з резервування столиків в ресторанах онлайн, просіли, після того як знижкова компанія Groupon запустила аналогічний конкурує сервіс, що надає подібні послуги у 10 містах США. Groupon планує незабаром розширити список міст. Акції Groupon піднялися на 1,9%.
Котирування виробника смартфонів BlackBerry продовжили тонути на тлі опублікованого раніше невдалого фінансового звіту компанії за I фінансовий квартал. Ринкова капіталізація BlackBerry на закритті торгів скоротився на 1,6%.

Ціни на акцію рітейлера Best Buy злетіли на 8,8% на тлі оптимістичного доповіді експертів. Котирування виробника електрокарів Tesla також підскочили на 9,2%, після того як аналітики Jefferies підвищили прогнозовану ціну на акцію до 130 дол.

За підсумками торгів 1 липня індекс Dow Jones підвищився на 65,36 пункту (+0,44%) - до 14974,96 пункту, індекс S&P - на 8,68 пункту (+0,54%) - до 1614,96 пункту, індекс Nasdaq поднялсяна 31,24 пункту (+0,92%) - до 3434,49 пункту.