ua en ru

Торги на близькосхідних біржах у неділю завершилися зростанням котирувань

Торги на близькосхідних біржах у неділю завершилися зростанням котирувань Фото: фондові ринки Близького Сходу показали зростання в очікуванні відкриття торгів по нафті

Зростання на фондових ринках викликане підвищенням цін на нафту

Близькосхідні фондові біржі , які працювали у неділю, під час торгів 6 березня показали зростання котирувань в очікуванні відкриття торгів на нафту в Лондоні і Нью-Йорку. Про це повідомляє РБК.

З кінця січня ринки країн Перської затоки увійшли у фазу зростання у зв'язку з підвищенням цін на нафту.

На фондовій біржі в Абу-Дабі (Об'єднані Арабські Емірати) спостерігалося найбільше зростання котирувань: індекс ADX закрився на позначці 4556,43 пункту, що на 3,07% вище, ніж рівень закриття попередньої сесії, а всього з кінця січня він зріс більш як на 22%, сягнувши рівнів жовтня 2015 року.

Дубайська біржа (ОАЕ) виросла за торговий день у неділю на 2,89%, а з січня індекс DFM - більш ніж на 29%, сягнувши значень листопада 2015 року.

Зростання котирувань на Кувейтській біржі становило 0,7%, а з кінця січня індекс KWSE зріс майже на 6%, сягнувши рівня середини січня 2016 року.

Нагадаємо, ціна північноморської нафти марки Brent увечері в п'ятницю, 4 березня 2016 року, піднялася вище позначки 38 доларів за барель.