ua en ru

Топ-менеджери Facebook і Twitter виступлять в Сенаті на засіданні розвідкомітету

Топ-менеджери Facebook і Twitter виступлять в Сенаті на засіданні розвідкомітету Фото: Джек Дорсі (facebook.com JackDorseyTechCEO)

Топ-менеджерів будуть питати про їх дії у відповідь на іноземний вплив на соцмережі

Виконавчий директор Twitter Джек Дорсі і головний операційний директор Facebook Шеріл Сандберг виступлять у Сенаті 5 вересня на відкритому засіданні в комітеті з розвідки США. Про це повідомляє Techcrunch, посилаючись на главу комітету.

Також зазначено, що на слухання запросили виконавчого директора Alphabet, материнської компанії Google, Ларрі Пейджа, але він не підтвердив свою присутність на засіданні.

Сенатор від Північної Кароліни Річард Берр зазначив, що топ-менеджерів будуть питати про їх дії у відповідь на іноземний вплив на соцмережі.

Відзначимо, американські спецслужби з січня 2017 року ведуть розслідування про можливе втручання Росії у президентські вибори в США. Влада вважає, що Кремль через фейковий акаунти і рекламу у соцмережах поширював пропаганду, що вплинула на американських виборців.

Нагадаємо, як писало РБК-Україна раніше, глава компанії Facebook Марк Цукерберг у Європарламенті вибачився перед жителями Європи за витік даних. За його словами, "це була помилка".

Крім того, Цукерберг спростував заяву президента США Дональда Трампа в Гельсінкі (Фінляндія) про відсутність доказів того, що росіяни використовували соціальні мережі для втручання у президентські вибори США в 2016 році.