ua en ru

Замість топ-менеджера Укрексімбанку до наглядової ради "Нафтогазу" увійде представник "Укренерго"

Замість топ-менеджера Укрексімбанку до наглядової ради "Нафтогазу" увійде представник "Укренерго" Фото: "Нафтогаз України" (facebook.com/yatsenyuk.arseniy)

Володимир Кудрицький стане членом наглядової ради НАК замість Олександра Гриценка

Кабінет міністрів України сьогодні, 13 грудня 2017 року, має намір затвердити склад наглядової ради НАК "Нафтогаз України". Про це йдеться в проекті розпорядження, який сьогодні розгляе уряд і копією якого володіє РБК-Україна.

Зазначимо, згідно з документом, представляти інтереси держави замість раніше заявленого голови правління "Укрексімбанку" Олександра Гриценка буде директор зі стратегії та інвестицій НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький. За інформацією РБК-Україна, свою посаду в держкомпанії Кудрицький збереже після того, як увійде до наглядової ради "Нафтогаз України".

У пояснювальній записці до документа йдеться, що Гриценко "не подав заяву про згоду представляти інтереси держави у наглядовій раді НАК".

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що наявність Гриценка в наглядовій раді НАК несе в собі конфлікт інтересів. Зокрема, в "Укрексімбанку" у "Нафтогазу" є кілька кредитів на суму 446,5 млн доларів. У жовтні Кабмін погодив реструктуризацію і поліпшення умов двох позик, наданих НАК ще в 2008 році.

Зазначимо, раніше РБК-Україна повідомляло, що незалежними членами наглядової ради стануть Клер Споттісвуд (Clare Spottiswoode; Великобританія), Амос Хохштейн (Amos Hochstein, США), Брюно Лескуа (Bruno Lescouer, Франція), Стів Хэйсом (Steve Haysom; Канада). Інтереси держави представлятимуть Сергій Попик, Володимир Демчишин і, відповідно, Володимир Кудрицький.