ua en ru

Топ-10 приватних банків до кінця 2016 подасть плани зниження кредитування пов'язаних осіб

Топ-10 приватних банків до кінця 2016 подасть плани зниження кредитування пов'язаних осіб Фото: Міжнародний валютний фонд

Влади пообіцяють МВФ до кінця грудня також завершити аналіз пов'язаних сторін залишилися 100 банків

10 найбільших приватних банків до кінця грудня 2016 року подадуть свої плани зниження кредитування пов'язаних осіб на суму перевищення лімітів згідно з остаточним списком Національного банку України (НБУ). Про це йдеться в оновленому у січні 2016 року проекті Меморандуму про економічну та фінансову політику, яким володіє редакція РБК-Україна.

Плани будуть проаналізовані на предмет їх затвердження керівництвом та членами наглядових рад банків, включення в них конкретних квартальних цільових показників розроблених на основі графіків погашення первинних кредитів.

До кінця грудня також буде завершений аналіз пов'язаних сторін залишилися 100 банків. Аналіз перших 10 банків з цієї групи повинен закінчиться до вже до кінця квітня поточного року. До кінця березня, на підставі основні результати останнього аналізу пов'язаних з банками осіб, буде допрацьована нормативно-правова база для усунення прогалин, які залишилися і можуть в кінцевому рахунку використовуватися банками для того, щоб обходити ліміти кредитування.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна попросить МВФ перенести термін пенсійної реформи.