ua en ru

Томбінський: Україні потрібна політична стратегія для імплементації УА з ЄС

Томбінський: Україні потрібна політична стратегія для імплементації УА з ЄС Фото: глава представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінський

Україна повинна рухатися до політичної стратегії, спрямованої на імплементацію УА з ЄС

Україні потрібна політична стратегія для імплементації угоди про асоціацію з Європейським союзом. Про це заявив глава представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінський під час конференції, присвяченій перспективам відносин України та Євросоюзу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Які цілі реформ в Україні? ЄС зацікавлений в сусідській країні, яка буде незалежною і здатною приймати власні рішення. Необхідно рухатися від короткочасних політичних рішень до далекоглядної політичної стратегії, спрямованої на імплементацію угоди (про асоціацію) з ЄС", - сказав Томбінський.


Він також заявив, що Євросоюз надає "величезну підтримку" Україні.

"Європейський союз рухається повільно, проте надає систематичну підтримку Україні". Такі зміни ніколи не можуть сприйматися суспільством легко, але громадянське суспільство ключове таких змін", - додав він.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що УА з ЄС не буде працювати без реформ в силових відомствах України.