ua en ru

Томбінський: ми переживаємо, щоб допомога ЄС Україні не витрачалася на непрозорі держзакупівлі

Томбінський: ми переживаємо, щоб допомога ЄС Україні не витрачалася на непрозорі держзакупівлі Фото: посол ЄС в Україні Ян Томбінський

За словами Томбінського, держзакупівлі дуже часто є джерелом корупції

Євросоюз висловив стурбованість, що допомога ЄС Україні витрачається на непрозорі держзакупівлі. Про це заявив посол ЄС в Україні Ян Томбінський під час міжнародної конференції "Стратегічні напрямки реформи державних закупівель – вимір ЄС, останні зрушення і головні виклик", передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми допомагаємо Україні фінансово і ці гроші також використовуються для державних закупівель. І це також наша відповідальність щоб гроші наших громадян не використовувались як субсидії олігархам", - сказав Томбінський.

"Державні закупівлі дуже часто є джерелом корупції. Ми знаємо досвід інших країн і я б бажав, щоб Україна використовувала цей досвід, щоб позбутися корупції", - зазначив Томбінський.

Томбінський додав, що до середини грудня Єврокомісія підготує звіт з питань безвізового режиму з Україною та виконання всіх умов щодо нього.

"Вони (законопроекти, необхідні для безвізового режиму прийняті парламентом) пройдуть експертизу. 25 листопада в Брюсселю було засідання високих представників і української і європейської сторони, щоби обговорити ті елементи, які нам потрібно, щоби Єврокомісія випрацювала свій звіт з питань безвізового режиму і виконання всіх умов. До половини грудня цей звіт мав би бути готовий. Буде ще багато зустрічей 7 грудня і засідання Ради асоціації ЄС-Україна", - сказав Томбінський журналістам.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЄС збільшить бюджет підтримки країн "Східного партнерства" до 150 млн євро.