ua en ru

Товщина стінки трубопроводу на заводі концерну "Стірол" не відповідала нормам, - Проскуряков

Товщина стінки трубопроводу на заводі концерну "Стірол" у м. Горлівка, на якому у вівторок, 6 серпня 2013 р., відбувся зрив, не відповідала нормам. Про це повідомив сьогодні на брифінгу міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков, передає кореспондент РБК- Україна.

"Прорвало аміакопровід довжиною 2 км. З двох боків він був без доступу. Вентелі були перекриті. Ми піднімалися безпосередньо на естакаду, де відбувся зрив - це діра в трубі 10 на 10. Ми бачили, що якщо за паспортом труба повинна бути товщиною (стінки) 5 мм, то чисто візуально вона менша - 2-3 мм", - повідомив Проскуряков.

Він додав, що причину аварії встановлює спеціальна комісія, перший результат її роботи буде відомий протягом тижня.

Міністр екології та природних ресурсів також зазначив, що до встановлення причин аварії будуть підключені незалежні експерти.

"Цей шматок труби буде вирізаний, відданий на експертизу. Вже є відповідне доручення в протоколі вчорашнього засідання комісії", - заявив Проскуряков.

Він нагадав, що завод з 13 липня 2013 г. був зупинений на капітальний ремонт згідно рішення екологічної інспекції, яка перебувала на заводі ще в березні 2013 р.