ua en ru

Поштовхом до акцій непокори у Врадіївському районі стали непрофесійні дії правоохоронців, - Пшонка

Поштовхом до акцій непокори у Врадіївському районі стали непрофесійні дії правоохоронців щодо розкриття злочину стосовно 29-річної мешканки району. Про це під час наради з головою МВС Віталієм Захарченком та головою Служби безпеки України (СБУ) Олександром Якименком заявив генеральний прокурор України Віктор Пшонка, передає прес-служба ГПУ.

"Я хочу попередити усіх присутніх, про особисту відповідальність у разі, якщо хоча би виникне думка виправдовувати якогось конкретного співробітника міліції, чи інших своїх підопічних у районі, які фактично власною безвідповідальністю допустили таку ситуацію", - сказав Пшонка.

Він зазначив, що слідство у кримінальному провадженні щодо побиття та зґвалтування дівчини проводить слідче управління обласного апарату прокуратури області, і відбуватиметься воно максимально прозоро.
"Той факт, що потерпіла була вже допитана слідчим суддею, який в рамках проведення виїзного засідання допитав дівчину, вже сам по собі говорить про те, що усі її свідчення зафіксовані у рамках досудового провадження. Це, я вважаю, було правильне рішення процесуального керівника у справі, що унеможливить у подальшому будь-який вплив на покази потерпілої", - додав Пшонка.

Він нагадав, що сьогодні група співробітників центрального апарату ГПУ у складі 5 осіб виїхала до Миколаївської області.

"Ми готові перевірити на предмет відповідності до закону дії кожного правоохоронця, і міліціонерів, і податківців, і прокурорів, і співробітників Служби безпеки не лише в районі, але й в області", - додав Пшонка.

Нагадаємо, раніше Пшонка звільнив прокурора Врадіївського району Миколаївської області