ua en ru

ТНК-ВР планує інвестувати близько 7 млрд дол. у видобуток нетрадиційного газу в Україні за 30 років

ТНК-ВР планує інвестувати близько 7 млрд дол. у видобуток нетрадиційного газу в Україні протягом 30 років. Про це в інтерв'ю виданню "Дзеркало тижня. Україна" повідомив віце-президентТНК-ВР з великих і капітальних проектів Емерсон Міленскі.

"Що стосується видобутку нетрадиційного газу, ми займаємося деякими великими ділянками надр в Україні і в разі успіху плануємо інвестувати близько 7 млрд дол. протягом 30 років", - зазначив Міленскі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ТНК-ВР має намір вкласти в українські активи в найближчі 10 років близько 1 млрд дол. Зараз компанія готує заявку до участі в конкурсі на угоду про розподіл продукції Юзівської площі.

ТНК-BP є третьою найбільшою нафтовою компанією Росії, акціонерами якої на паритетній основі є ВР і консорціум ААР (Альфа Груп/Аксесс Індастріз/Ренова). ТНК-ВР також володіє близько 50% російської нафтогазової компанії "Славнєфть". На частку ТНК-ВР припадає близько 16% обсягу видобутку нафти в Росії (включаючи частку ТНК-ВР у компанії "Славнєфть"). У групу компаній "ТНК-ВР" в Україні входять підприємства ЗАТ "ЛІНІК" (Лисичанський НПЗ, м.Лисичанськ), ТОВ "ТНК-ВР Коммерс" (Київ), ТОВ "ТНК-Збут" (Київ), ЗАТ "РУР груп С.А." (Кіровоград), ТОВ "Онікс-нафта" (Кіровоград), ЗАТ "Спецбудмонтаж" (Харків), СП ТОВ "Кершер" (Київ), ВАТ "Лисичанськнафтопродукт" (Лисичанськ), ЗАТ "Інтеком" (Київ), ВАТ "Турбоатом" (Харків), ПІІ "ТНК-УКРАЇНА", ЗАТ "ТНК-Інвест Україна", ВАТ "Лисичанськнафтооргсинтез".