ua en ru

ТНК-ВР досі не вирішила питання про продаж Лисичанського НПЗ

ТНК-ВР досі не визначилася з питанням про продаж Лисичанського НПЗ (ЛИНІК) в Україні. Про це журналістам повідомив головний фінансовий директор компанії Джонатан М'юїр. "Ми все ще в процесі обговорення різних варіантів. Зараз, як і раніше розглядаємо різні опції", - заявив він.

У вересні ц.р. виконавчий директор компанії Герман Хан повідомляв, що ТНК-ВР активно обговорює продаж Лисичанського НПЗ в Україні. За його словами, у компанії є декілька пропозицій від потенційних покупців, з якими ТНК-ВР веде "активні переговори".

М'юїр 27 липня ц.р. повідомив журналістам, що компанія поки остаточно не визначилася з подальшою долею Лисичанського НПЗ. До цього, 24 липня ц.р., губернатор Луганської області Володимир Пристюк підтвердив, що в переговорах з продажу Лисичанського НПЗ бере участь Дмитро Фірташ - засновник холдингу GROUP DF і співвласник компанії "РосУкрЕнерго". На думку експертів, НК "Роснефть" також може бути зацікавлена ​​в Лисичанському НПЗ. Експерти оцінюють реальну вартість НПЗ приблизно в 1 млрд дол з урахуванням зносу основних фондів, заборгованості та сировинних проблем.

На початку жовтня ц.р. Пристюк повідомляв, що виробництво нафтопродуктів на Лисичанському НПЗ планується запустити в середині листопада 2012 р. "Ми плануємо, що вже з середини листопада цього року Лисичанський нафтопереробний завод почне працювати майже на повну потужність", - сказав він. За його словами, і керівництво країни, і обласна влада докладають всіх зусиль, щоб запустити виробництво в найкоротші терміни.

Лисичанський НПЗ - другий за потужністю в Україні нафтозавод. Він здатний щорічно переробляти 7 млн ​​т нафти. Власник заводу - російсько-британський холдинг ТНК-ВР - з 15 березня 2012 р. вирішив зупинити підприємство і почав переговори про його продаж.

Читайте також: Лисичанський НПЗ ще не проданий, - Бойко