ua en ru

TMT Investments запускає криптофонд

TMT Investments запускає криптофонд

ICO фонду відбудеться в березні 2018 року

TMT Investments спільно з американськими блокчейн-інвесторами запускає новий криптофонд TMT Crypto Fund, який буде інвестувати в блокчейн-проекти. Про це РБК-Україна повідомили в прес-службі TMT Investments.

Зокрема, в березні 2018 року буде проведено ICO фонду, а сам фонд буде сформований як з криптовалют, так і з фіату, а обсяг інвестицій складе 60 млн доларів.

У TMT Investments підкреслили, що унікальна особливість цього криптофонду полягає в тому, що токен TMT Crypto Fund буде цінним папером (security token). Через це інвестори фонду будуть мати додатковий юридичний захист, зазначили в TMT Investments.

Крім того, у них буде набагато більша ліквідність, ніж у звичайному венчурному фонді, так як вони отримають не тільки токени TMT Crypto Fund, але і utility-токени портфельних проектів.

TMT Crypto Fund буде працювати у відповідності з вимогами Європейських регуляторів і американської SEC.

Фонд планує вкладати в блокчейн-проекти в США, Східній Європі і Азії. Фонд планує проінвестувати близько 40 проектів на стадії A і pre - A.

З боку TMT Investments партнерами фонду будуть Герман Каплун і Артем Інютін – засновники РБК (першого юнікорна у Східній Європі) і венчурного фонду TMT Investments, а також серійний підприємець і партнер TMT Investments Ігор Шойфот (Igor Shoifot). З боку американських інвесторів в блокчейн - Джуліан Зегельман (Julian Zegelman). При цьому активно ведуться переговори про залучення в команду зірок блокчейн-бізнесу і технологій з США та Азії.

За даними TMT Investments, у партнерів TMT Crypto Fund величезний досвід венчурних і блокчейн-інвестицій. На поточний момент було проінвестовано в більш ніж 60 проектів. При цьому засновники були першими інвесторами в такі відомі проекти як Depositphotos, Attendify, Taxify, Wrike, Pipedrive, Scentbird, Backblaze, Cindicator і Filecoin, який зібрав понад 150 млн доларів на ICO у серпні 2017 р. Також було здійснено понад 18 виходів, серед покупців – світові гіганти Yahoo, AOL, Monsanto.

Фонд TMT Investments інвестує з 2011 року і котируються на LSE, має відмінну динаміку розвитку: зростання портфеля в 2,4 рази за NAV (Net Asset Value) за 6 років. Для порівняння, у галузі вважається відмінним результатом триразове зростання за 10 років.