ua en ru

Тимошенко заявила, що "Батьківщина" не буде голосувати за пенсійну реформу

Тимошенко заявила, що "Батьківщина" не буде голосувати за пенсійну реформу Фото: Юлія Тимошенко (facebook.com/YuliaTymoshenko)

За словами Тимошенко, сьогодні у парламенті хочуть "оптом" все проголосувати

"Батьківщина" категорично не буде голосувати за пенсійну реформу. Про це заявила лідер фракції Юлія Тимошенко в інтерв’ю журналістам у кулуарах парламенту, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Кожен, хто голосуватиме за цю пенсійну реформу, буде діяти проти України, проти всіх майбутніх пенсіонерів та проти справедливості", – сказала вона.

Тимошенко також зазначила, що фракція "Батьківщина" обурена намаганнями президента та прем’єра "керувати парламентом та депутатами в ручному режимі та оптом ухвалювати так звані реформи".

"Сьогодні Володимир Гройсман, порушуючи всі регламенти, прибіг до Верховної Ради та намагається управляти нею – новий директор парламенту", – заявила голова фракції.

За словами лідера "Батьківщини", сьогодні у ВРУ хочуть "оптом" все проголосувати, в тому числі, й пенсійну реформу, "тому що в кулуарах парламенту за хабарі, з відкати з бюджету, за незаконний чорний бізнес вже домовилися роздати всі цукерки "Рошен" і все проголосувати за раз – ганебну судову та пенсійну реформи".

"На жаль, Верховна Рада втягнута в тотальну корупцію", – переконана Тимошенко.

Вона зауважила, що в пенсійній реформі "влада прикрила всі недопустимі речі нібито підвищенням та індексацією пенсій та скасуванням 15%-го податку на пенсії працюючих пенсіонерів, але в це вони упакували тотальне знищення прав пенсіонерів в Україні".

Тимошенко пояснила, що влада намагається провести 65 років виходу на пенсію через механізм збільшення 10 років трудового стажу. Окрім того, вона підкреслила, що на 35% скорочується розмір пенсій, оскільки пропонується знизити з 1,35 до 1 коефіцієнт за кожний відпрацьований рік при нарахуванні пенсії.

Також пенсіонери позбавляються всіх пільг за роботу у важких умовах, зауважила політик. Лідер "Батьківщини" вважає, що перш за все влада мала б виконувати чинні закони, зокрема з про індексацію та осучаснення пенсій, "які протягом 3,5 років не виконуються".

Вона нагадала, що в парламенті зареєстровано окремий законопроект про скасування 15%-го податку на пенсії працюючих пенсіонерів.

"Фракція "Батьківщина" категорично не буде голосувати за цю пенсійну реформу. Всі майбутні пенсіонери позбавляються своїх прав у цій "реформі", а зекономлені гроші вони хочуть знову між собою корупційно поділити", – підсумувала Тимошенко.