ua en ru

Тимошенко: до влади в Україні має прийти нова сильна команда

Тимошенко: до влади в Україні має прийти нова сильна команда Фото: Юлія Тимошенко (facebook.com/YuliaTymoshenko)

Нова команда, на думку Тимошенко, виправить "руйнівні наслідки" зовнішнього впливу на Україну

Україна протягом останніх чотирьох років перебуває під негативним зовнішнім управлінням, а частина великих транснаціональних фінансових олігократій за сприянням корумпованого керівництва України грубо і цинічно заробляють на нашій державі. Про це заявила лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко під час ефіру на телеканалі NewsOne, передає прес-служба "Батьківщини".

Політик наголосила, що питання зовнішніх впливів треба розділяти на позитивний аспект – як то підтримка США, ЄС чи МВФ, і на бажання отримати вигоду із слабкості країни.

"Ми маємо Угоду про асоціацію між Україною і ЄС, співпрацюємо із МВФ, в України також є сильні друзі – США, ЄС і інші країни світу, які підтримали нас проти зовнішньої агресії Росії. У цьому випадку я би категорично не розглядала це як елементи якогось зовнішнього управління, адже мова йде про солідарність і бажання допомогти нам проходити тяжкий шлях становлення", – пояснила вона.

Водночас Тимошенко застерегла: "Є негативне зовнішнє управління, мета якого – цинічно заробити на Україні. Всі відчувають, що ні уряд, ні президент, ні НБУ – не ухвалюють самостійних і чітких рішень".

За словами лідера партії, "частина великих транснаціональних фінансових олігократій" за сприяння представників нинішньої державної влади користуються ресурсами і можливостями України та "викачують" величезні гроші з нашої економіки.

"Ці утворення, як великі відгодовані акули, плавають у глобальному просторі, не мають стосунку до жодної країни світу, але мають добрі апетити. І коли в глобальному просторі з’являється слабка жертва, яка має слабке і неінтелектуальне корумповане керівництво, яка знекровлена війною і неправильно ухваленими рішеннями, – вона якраз і стає здобиччю", – пояснила політик.

Знищення країни, на переконання нардепа, відбувається через наступні глобальні кроки: "знищення банківської системи; вбивство середнього класу; створення штучної інфляції, вимивання грошей з економіки; запровадження завищених тарифів; створення умов для еміграції; руйнація системи охорони здоров’я; демонтаж системи освіти".

Тимошенко вважає, шо не можна далі українську націю тримати "невігласами", тому треба знати правду і розуміти, як протистояти цьому "згубному для країни зовнішньому впливу".

"Сьогодні ведеться величезна кампанія для того, щоб маріонетки, які не знають, як управляти країною і виводити її з кризи, прийшли на найвищі посади у державі", – зауважила політик.

Лідер "Батьківщини" закликала людей відповідально ставитися до країни, "адже вже нема часу на експерименти". На її переконання, доля країни вирішуватиметься на наступних президентських і парламентських виборах.

"Ми мусимо як нація стати єдиним організмом і бачити, де саме є загроза. Згуртувавши наш інтелект, ми сформуємо національну сильну команду, яка матиме дорожню карту, розуміти новий курс країни, матиме курс відновлення інноваційної системи нашого життя", – запевнила Тимошенко.

Вона також закликала зробити так, "щоб хоч один раз в історії України до влади прийшла сильна, незалежна, професійна команда, зокрема національних українських технократів, які поставлять країну на ноги".

"Ми сьогодні збираємо таку команду і готові публічно оголосити новий курс країни, який має дві складові: перша – це перебудова всієї політичної системи життя, і друга – це новий економічний курс країни, який крок за кроком виведе нас з критичного стану", – підсумувала нардеп.