ua en ru

Тимошенко участі в засіданнях РНБО не приймає, а Кличко скликав його вчора безпідставно, - Соболєв

Лідер партії "Батьківщина", екс-прем'єр Юлія Тимошенко не бере участі у засіданнях Ради національної безпеки і оборони.

Лідер партії "Батьківщина", екс-прем'єр Юлія Тимошенко не бере участі у засіданнях Ради національної безпеки і оборони. Про це сьогодні на брифінгу у Верховній Раді повідомив лідер фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ніяких засідань РНБО останнім часом за участю політиків не було. Саме тому і був запропонований формат зустрічі в рамках коаліції. Було запропоновано всім головам фракцій присутнім на засіданні РНБО, хоча це не зовсім відповідає закону про РНБО", - заявив Соболєв, відповідаючи на питання, чи бере участь Тимошенко у засіданнях РНБО.

Він додав, що вимоги лідера фракції "Удар" Віталія Кличка 24 березня скликати засідання РНБО були безпідставними.

"Вчорашнє засідання підтвердило, що ніяких екстрапропозицій, які перевернули наше уявлення про те , що відбувається в Криму, про те, що відбувається з економічним станом, не відбулося. Була зайвий раз підтверджена ситуація, яка відповідає загальному баченню РНБО. Жодної пропозиції, яке б йшло врозріз з позицією РНБО, не було подано жодної паном Кличко, ні представниками інших фракцій", - сказав Соболєв.

Він зазначив, що РНБО має стратегію.

"Стратегія полягала в одному , щоб за рахунок максимального збереження життя військових, цивільного населення Криму , дати максимальну можливість для передислокації наших військ на континентальну частину України , що власне і було завершено в ці дні", - сказав Соболєв.