ua en ru

Тимошенко вимагає провести екстрене засідання через "катастрофічну ситуацію" в країні

Тимошенко вимагає провести екстрене засідання через "катастрофічну ситуацію" в країні Фото: Юлія Тимошенко (facebook.com/YuliaTymoshenko)

За словами Тимошенко, на засіданні мають зібратись керівництво держави та представники громадськості

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко пропонує невідкладно зібратися на екстрене засідання у парламенті за участі керівництва держави, представників громадськості для обговорення "катастрофічної ситуації" в Україні та недопущення "самознищення української нації". Про це голова фракції заявила на засіданні Погоджувальної ради лідерів парламентських фракцій та комітетів, передає прес-служба "Батьківщини".

Тимошенко вважає, що чинна влада "взяла під контроль" усі ЗМІ і активно звітує про проведені 144 реформи. "Критерієм ефективності реформ є не їхня кількість і не гучні оголошення про них, а щастя і покращення життя кожної людини, заможність кожної родини", – наголосила політик.

Політик зазначила, що згідно з даними ООН, за рівнем щастя Україна входить до останньої десятки серед усіх країн світу, поряд з Ботсваною, Центральноафриканською республікою та Венесуелою: "Такої трагедії Україна не переживала ніколи! Людей у країні загнано в глухий кут!".

Лідер "Батьківщини" переконана, що варто звернути увагу на дані незалежних міжнародних організацій для оцінки справжньої ефективності реформ в державі за останні три роки.

Зокрема, з посиланням на звіт ООН вона зазначила, що близько 60% українців після "славних трьохрічних реформ" знаходяться за межею бідності, а національний ВВП з розрахунку на одну людину впав за останні роки на 31,9%. "І це не брехлива статистика України, а реальна оцінка ООН", – додала Тимошенко.

Окрім того, вона звернула увагу на спеціальний звіт Світового економічного форуму в Давосі, згідно з яким Україна перебуває на останньому, 138 місці за рівнем надійності банків та кредитної системи. "Ось підсумок банківської реформи", - прокоментувала Тимошенко.

Також, як зауважила парламентар, за рейтингом ефективності антимонопольної політики Україна опинилася на передостанньому місці з 138 країн: "Це означає, що монополії просто пожирають нашу державу, вони перетворились в корупційно-монопольні спайки з владою і нищать кожну клітину нашого економічного життя".

Лідер "Батьківщини" звернула увагу і на рівень річної інфляції у відсотках. "Україна – на передостанньому, 136 місці, а за нами – лише Венесуела. Ось результати цих реформ", – сказала політик.

Тимошенко також обурилася, що Україна є "лідером" у Європі й за дитячою смертністю та смертністю породіль, і назвала це "безпрецедентними речами".