ua en ru

Тимошенко в США обговорила ситуацію в Україні з Кевіном Маккарті та Джоном Маккейном

Тимошенко в США обговорила ситуацію в Україні з Кевіном Маккарті та Джоном Маккейном

У рамках робочого візиту до США голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко провела зустріч із лідером республіканської більшості Палати представників Конгресу США Кевіном Маккарті, а також з головою комітету зі збройних сил Сенату США Джоном Маккейном. Про це йдеться в повідомленні прес-служби партії.

Так, в ході зустрічі Тимошенко та Маккарті обговорили ситуацію в Україні та співпрацю на парламентському рівні.

На переговорах з Маккейном, зокрема, піднімалось питання щодо зусиль світової спільноти для вирішення військового конфлікту на Сході України.

В ході зустрічі Тимошенко подякувала сенатору за послідовну позицію щодо відстоювання інтересів України на світовій арені та за зусилля щодо збільшення допомоги, яку США надають нашій державі.

"Ми щиро вдячні за все, що ви робите для нашої держави. Ви - справжній друг України", - сказала лідер "Батьківщини".

Своєю чергою, Джон Маккейн запевнив, що робитиме все можливе, щоб українське питання залишалося ключовим на порядку денному США, включаючи повернення Криму та вирішення конфлікту на Донбасі.

Зазначимо, за даними партії, у рамках робочого візиту до США Юлія Тимошенко, вже провела зустріч з головою комітету у закордонних справах Палати представників Конгресу США Едом Ройсом, співголовою групи підтримки України у Конгресі США Марсі Каптур, високопоставленим членом Комітету з асигнувань Палати представників Конгресу США Нітою Лоуі та з головою підкомітету у справах Європи, Євразії та нових загроз Палати представників Конгресу США Даною Рорабакером.

Крім цього, голова партії вшанувала пам'ять мільйонів українців, які трагічно втратили життя під час Голодомору 1932-1933 років.