ua en ru

Тимошенко вважає неприпустимим призначення Лутковської омбудсменом

Екс-прем'єр-міністр України, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко вважає неприпустимим призначення Валерії Лутковської на посаду уповноваженого Верховної Ради з прав людини, передає прес-служба партії.

"Пані Лутковська категорично не може претендувати на цю посаду, оскільки є людиною, намертво інтегрованою у чинну владу", - заявила Юлія Тимошенко.

"А на посаду головного правозахисника (Президент України) Віктор Янукович хоче призначити "свою" людину. Яке це має відношення до дотримання свобод, захисту прав та виконання європейських демократичних стандартів? Жодного!", - підкреслила Тимошенко.

Нагадаємо, комітет Верховної Ради з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин підтримав кандидатуру Євгена Захарова на посаду уповноваженого Верховної Ради з прав людини. У Партії регіонів заявили, що будуть підтримувати в якості кандидата на посаду омбудсмена урядового уповноваженого Європейського суду з прав людини Валерію Лутковську.

Зазначимо, раніше "Комерсант-Україна" писав, що претендувати на посаду уповноваженого з прав людини будуть також колишній генеральний прокурор (2003-2004), народний депутат Геннадій Васильєв, народний депутат Сергій Головатий (обоє - Партія регіонів), президент Міжнародного правозахисного центру "Ла Страда- Україна" Катерина Левченко. Ніхто з них відкрито поки не заявляв про наміри посісти пост омбудсмена.

Сьогодні повідомлялося, що Верховна Рада призначить нового уповноваженого з прав людини 15 березня.