ua en ru

Тимошенко просить Луценка втрутитись у ситуацію з потягом з Саакашвілі

Тимошенко просить Луценка втрутитись у ситуацію з потягом з Саакашвілі Фото: Юлія Тимошенко

Лідер  "Батьківщини" додала, що  її команда очікує на рішення генерального прокурора

Лідер політичної партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко ініціює звернення до Генерального прокурора України Юрія Луценка щодо здійснення злочину – примусової зупинки потягу "Інтересіті" в Перемишлі (Республіка Польща) "за наказом" президента Петра Порошенка. Про повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

"Наша команда здійснить декілька кроків. Перший крок: ми звертаємось із заявою про злочин до генпрокурора України. Те, що затримано рух транспорту , – потрапляє під норми Кримінального кодексу", – повідомила вона.

"Я хочу зараз попросити Юрія Віталійовича – втрутьтесь, будь- ласка! Президент України дає протизаконні накази затримувати потяги, не пускати людей до України. Юріє Віталійовичу, ви ж самі були жертвою політичних репресій!", наголосила Тимошенко.

Лідер "Батьківщини" додала, що її команда очікує на рішення генерального прокурора України.

Раніше народний депутат Сергій Власенко пояснив, що зупинка потяга відбулась за телефонним дзінком з Києва – на території сусідньої суверенної держави, Республіки Польща.

Зараз Юлія Тимошенко разом з командою покинули потяг й разом з іншими парламентарями та Міхеїлом Саакашвілі вирішують питання, як діяти далі.

"Люди, які їдуть потягом, не мають бути заручниками цього злочину", - пояснив Власенко.