ua en ru

Тимошенко закликала ввести воєнний стан

Лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко закликала керівництво України прийняти рішення про створення ставки Верховного головнокомандувача і оголошення військового стану на території Луганської і Донецької областей. Про це йдеться в екстреному зверненні Тимошенко, опублікованому на сайті "Батьківщини".

"Вбивство російськими військовими понад тридцять мирних жителів міста Маріуполя, серед яких двоє дітей, являє собою злочин проти людства і людяності", - підкреслила політик.

Тимошенко також запропонувала залучити до участі у скликаному Президентом України Петром Порошенком РНБО голів парламентських фракцій і прийняти рішення про створення ставки Верховного Головнокомандувача і оголошення військового стану на території Луганської і Донецької областей, - зазначила Тимошенко.

За її словами, фракція партії "Батьківщина" ініціює скликання термінового засідання Верховної Ради для прийняття рішень про звернення до світової спільноти з проханням прийняти кардинальні заходи щодо режиму Путіна, а також для прийняття постанов про підтвердження рішень, які до того часу будуть запропоновані Президентом і РНБО.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко скликав екстрене засідання РНБО на завтра, 25 січня.

Як повідомлялося, в МВС не виключають, що Рада на позачерговому засіданні може ввести воєнний стан в Україні.