ua en ru

Тимошенко закликала всіх українців 1 березня провести акцію на підтримку Савченко

Лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко закликала всіх українців 1 березня провести спільну акцію на підтримку народного депутата, члена ПАРЄ, льотчиці Надії Савченко. Про це Тимошенко заявила на прес-конференції у середу, 25 лютого.

"Ми просимо всіх, 1 березня, о 13.00, прийти на Софійську площу і спільно помолитись за Україну, за мир і за Надію, щоб вона в ці важкі дні відчула підтримку", - заявила лідер фракції.

Тимошенко також зазначила, що сьогодні 75-й день голодування української льотчиці: "Рівно шість днів тому вона відмовилась від будь-якої медикаментозної підтримки і зараз рахунок йде на дні, виживе Надія чи ні".

Як повідомила лідер "Батьківщини", сьогодні в Москві на прохання адвокатів Надії відбувається чергове судове засідання, під час якого захист порушить питання щодо негайного звільнення та надання їй невідкладної медичної допомоги.

"Насправді, вона вже ледве дихає. У нас є дуже маленька надія, що саме через перенесення суду з 4 березня на сьогодні, і це апеляційний суд, який розглядає міру запобіжного заходу, є маленький шанс, що все ж таки керівник Росії звільнить Савченко. Або хоча б змінить запобіжний захід", - підкреслила вона.

Тимошенко звернулась до всіх конфесій України з проханням у неділю, 1 березня, провести вранці спільну молитву за Україну, за мир і за Надію Савченко.

Крім того, "Батьківщина" звертається до організації "Лікарі без кордонів" та до Червоного хреста з проханням докласти всіх можливих зусиль для забезпечення допуску незалежних лікарів до Савченко для надання незалежної від Кремля медичної допомоги.