ua en ru

Тимошенко: шахрайські схеми під час із закупівлі ліків - це частина плану руйнації України

Тимошенко: шахрайські схеми під час із закупівлі ліків - це частина плану руйнації України Фото: Юлія Тимошенко (ba.org.ua)

"Батьківщина" наполягає на негайній ревізії закупівлі ліків за державний кошт

"Батьківщина" наполягає на негайній ревізії закупівлі ліків за державний кошт у 2015-2018 роках, а також на скасуванні законів, які дали можливість "шахраям маніпулювати державними коштами при закупівлі ліків для України". Про це лідер фракції Юлія Тимошенко наголосила під час виступу з парламентської трибуни, передає прес-служба "Батьківщини".

"Ми наполягаємо на тому, щоб негайно провести ревізію за 2015-2018 роки закупівлі ліків за державний кошт. І Рахункова палата також погодилася. Ми також вимагаємо переглянути закони, які без конкурсів дали можливість шахраям маніпулювати мільярдами бюджетних коштів", – заявила вона.

Ситуацію із шахрайськими схемами під час із закупівлі ліків, як і афери навколо знищення банківської системи України, Тимошенко вважає "частиною плану руйнації нашої держави через зовнішнє управління".

"У розквіт демократії в Україні виглядає абсолютно принизливою передача зовнішнім силам, що представляють світову глобальну олігархію, частини суверенітету держави, спрямованого на управління процесами в нашій країні", – наголосила лідер "Батьківщини".

Тимошенко нагадала, що державі складно фінансувати медичну галузь на гідному рівні. Саме тому вона профінансована лише на 30% від потреби, додала вона.

"Але навіть ці кошти не використовуються належним чином. Ні ці копійки, ні ліки, ні гроші не доходять до реальних потреб українців", – зауважила народний депутат.

Політик процитувала офіційний лист керівника профільного комітету ВРУ Ольги Богомолець: "Починаючи з 2015 року, закупівля через посередників медикаментів за державні гроші відбувається жахливо та злочинно. І українці фактично позбавлені можливості лікуватися".

"Починаючи з 2015 року до 2017-го на закупівлю ліків через передплату було профінансовано 12 млрд грн. Медикаменти не постачалися роками. На цю хвилину, за 2015-2017 роки не поставили ліків на 6,7 млрд грн. Незважаючи на це, на початку 2018 року було ще майже 6 млрд грн передоплати на закупівлю медикаментів", – наголосила Тимошенко.

Парламентарій також зазначила, що онкохворі діти та тяжкохворі українці позбавлені лікування, тому що ліки поставляються до України невчасно, а термін їх придатності є частково простроченим.

"Ліки, поставлені для онкохворих дітей, частково були знищені, адже ними не можна було лікувати дітей. Ця політика є політикою винищення українців!", – підсумувала Тимошенко.