ua en ru

Тимошенко лідирує в президентському рейтингу

Тимошенко лідирує в президентському рейтингу Фото: Юлія Тимошенко (facebook.com/YuliaTymoshenko)

Лідером антирейтингу, за результатами дослідження, став чинний президент Петро Порошенко

Лідером президентського рейтингу є лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко, яка випереджає конкурентів із суттєвим відривом. Про це свідчать результати останнього дослідження, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" у квітні.

Так, у разі проведення президентських виборів найближчим часом, найбільшу підтримку серед тих, хто має намір голосувати і визначився з вибором, має Юлія Тимошенко - понад 14%.

На другому місці Анатолій Гриценко із результатом у майже 11%. Далі йдуть Юрій Бойко, Петро Порошенко та Святослав Вакарчук, які мають приблизно по 9%.

Партійний рейтинг теж із великим відривом очолює політична сила Юлії Тимошенко – ВО "Батьківщина". Серед тих, хто мають намір голосувати і визначився з вибором, "Батьківщину" підтримують майже 16%. У президентської партії БПП "Солідарність" лише 7,5% і сьома позиція в рейтингу.

Лідером антирейтингу, як зазначається у дослідженні, став чинний президент Петро Порошенко.

Тимошенко лідирує в президентському рейтингуТимошенко лідирує в президентському рейтингуФото: ratinggroup.ua

Відповідне опитування було проведено 10-22 квітня методом особистого формалізованого інтерв'ювання 6 тисяч респондентів віком від 18 років. Похибка репрезентативності дослідження - не більше ніж 1,5%.

Як відомо, в лютому група "Рейтинг" оприлюднила результати наймасштабнішого соціологічного дослідження за останні роки, в ході якого було опитано 30 тисяч респондентів. За ним лідером президентського рейтингу також була Тимошенко, за яку у разі проведення виборів найближчим часом готова проголосувати найбільша кількість опитаних українців.