ua en ru

Тимошенко лідирує у президентському рейтингу, - опитування

Тимошенко лідирує у президентському рейтингу, - опитування

Друге и третє місце займають Порошенко та Бойко

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко лідирує у президентському рейтингу. Про це свідчать результати опитування Центру соціальних досліджень "Софія", повідомляють "Українські новини".

Зокрема, згідно з результатами дослідження, якби вибори президента відбулися найближчої неділі, 12,9% опитаних готові були би проголосувати за голову фракції у Верховній Раді "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Юлію Тимошенко, 9,9% - за діючого президента Петра Порошенка, 9,5% - за голову фракції "Опозиційний блок" Юрія Бойка на виборах президента.

Схожа картина і в партійних рейтингах. 12,3% респондентів, опитаних Центром "Софія", готові проголосувати за політичну партію "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина", 10,9% - за партію "Опозиційний блок", 9,1% - за партію "Блок Петра Порошенка" на виборах Верховної Ради.

Розрахунок проводився із опитаних, які обов'язково або швидше за все взяли б участь у виборах.

Крім того, за результатами опитування, 5,8% респондентів проголосували б за "Об'єднання "Самопоміч", 5,1% - за Радикальну партію Олега Ляшка.

Інші партії не змогли подолати 5-процентний бар'єр.

Опитування проводилося з 5 по 13 жовтня поточного року у всіх областях України, за винятком тимчасово непідконтрольних державної влади територій Донецької й Луганської областей і анексованого Росією Криму.

Усього було опитано 2005 респондентів у віці від 18 років методом особистого інтерв'ю вдома. Статистична погрішність не перевищує 2,2%.